HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Hava-İş: 'Her an her şey olabilir'

AKP’nin havacılık işkolunda grev yasağı getirilmesini isteyen yasa teklifi TBMM’de kabul edildi. Hava-İş üyeleri de Atatürk Havaalanı’nda ...



AKP’nin havacılık işkolunda grev yasağı getirilmesini isteyen yasa teklifi TBMM’de kabul edildi. Hava-İş üyeleri de Atatürk Havaalanı’nda bekleyişlerini sürdürüyor. Hava-İş üyeleri 29 Mayıs eylemlerinin ardından işbaşı yaptırılmayan arkadaşları işbaşı yaptırılana kadar bekleyişlerini sürdüreceklerini söylüyor 

Hava – İş üyeleri İstanbul Atatürk Havaalanı’ndaki Dış Hatlar Terminali önünde bir araya geldi. 29 Mayıs günü gerçekleştirilen eylemin ardından THY tarafından işbaşı yaptırılmayan Hava-İş üyeleri işbaşı yaptırılana kadar hergün sabah 05.00 – 24.00 arasında Dış Hatlar Terminali önünde bekleme kararı aldı. 

Grevin ardından Türk Hava Yolları yetkilileri Hava-İş üyelerinin cep telefonlarına “Greve katıldığınız için iş aktiniz feshedilmiştir” yazılı mesajlar göndermişti. 95 çalışanın bir kısmının o gün için raporlu olması, THY’nin bu mesajları eylem yapan işçilere gözdağı vermek amacıyla yolladığını kanıtlarken, cep telefonuyla iş aktinin feshedilmesinin hiçbir yasal dayanağı bulunmuyor. 

Grev yasağı TBMM'de kabul edildi 
Hava-İş üyelerinin bekleyişi sürerken AKP’nin sivil havacılık işkolunda grev yasağı getiren yasa teklifi TBMM’de kabul edildi. 

Hava-İş bugün akşam saatlerinde gerçekleştirdiği basın açıklamasında 29 Mayıs eylemi sonrasında yaşanan gelişmeleri teşhir etti. 

Sendika.Org'a konuşan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, bu kararı anayasa mahkemesine, uluslararası mahkemelere kadar götüreceklerini hukuki olarak tüm imkanları zorlayacaklarını belirtti. Hava-İş üyelerinin Atatürk Havaalanı'nda bekleyişinin sürdüğünü ifade eden Ayçin şu ifadeleri kullandı: "Çalışanlar tepkili, her an her şey olabilir." 

Uluslararası destek 
Hava-İş’in eyleminin ardından Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) Türkiye’de havacılık işkoluna grev yasağı getirilmesine karşı ve 29 Mayıs eylemlerinden sonra Hava-İş üyelerine yönelik saldırıların son bulması talebiyle bir e-posta kampanyası başlattı. ITF’nin AKP hükümetinin hava işkolunda grev yasağı getirmesine karşı çıkmaya ve Hava-İş’in yanında olmaya çağırdığı kampanyaya katılmak için tıklayınız 

Hava-İş üyelerinin Atatürk Havaalanı'ndaki bekleyişi sürüyor, 

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz 

Sendika.Org

Business News