Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Sağlık emekçileri de iş bıraktı, hastaneler boşaldı

AKP’nin kamu emekçilerine yüzde 3.5+4 zam teklifi ve grevli toplu sözleşme hakkını tanımamasına karşı bugün emekçiler grev ilan etti. Şaka ...


AKP’nin kamu emekçilerine yüzde 3.5+4 zam teklifi ve grevli toplu sözleşme hakkını tanımamasına karşı bugün emekçiler grev ilan etti. Şaka gibi zam teklifine karşı sağlık emekçileri de hastanelerde yüzde yüze yakın bir oranla iş bıraktı.
Kamu emekçilerine teklif edilen yüzde 3.5+4 zam teklifine karşı emekçiler bugün grevde. AKP’nin şaka gibi zam teklifine karşı sağlık emekçileri de hastanelerde yüzde yüze yakın oranla iş bıraktı.
İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Çapa ve Cerrahpaşa Araştırma Hastaneleri, Haseki, Üsküdar Zeynep Kamil, Haydarpaşa, Süreyyapaşa, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastaneleri gibi çokça hastanede yüzde yüze yakın oranda iş bırakıldı. İstanbul’un her iki yakasında iş bırakan sağlık emekçileri grev yürüyüşüne yoğun katılım gerçekleştirecek.
Sağlık emekçileri grevdeİstanbul Üniversitesi’ne bağlı Çapa Araştırma Hastanesi’nde iş bırakan sağlık emekçileri grev yürüyüşü öncesi bir araya gelerek hastane içerisinde yürüyüş yaptı. Anadolu yakasında bulunan devlet hastanelerinden iş bırakan sağlık emekçileri de Beyazıt’ta yapılacak yürüyüşe katılacak.
AKP’nin komik rakamlarla telaffuz ettiği zam teklifine karşı greve çıkan sağlık emekçileri, soL’a bugün grevde olmanın önemini ve sağlık emekçilerinin neden mücadele vermesi gerektiğini anlattılar.
İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi santral çalışanı Ramazan Yücel: 1991 yılında yola çıkan kamu emekçileri toplu sözleşme için yeni bir yol ayrımına girdiler. 2011 referandumundan sonra toplu sözleşme verdiler ama bir ayağı topaldı grevsiz verdiler. Uyum yasalarıyla bir toplu sözleşme tiyatrosu izledik. Birinci perdesi sona erdi. İkinci perdesi başlayacak. Kamu görevlileri hakem heyetinin kompozisyonu emekçilerin dertlerine çözüm bulacak bir yapıda görünmüyor. İstanbul Tıp Fakültesi’ne bağlı olan taşeronlar, memurlar, sağlıkçılar olarak kamu emekçilerine verilen komik ücretleri kabul etmiyoruz. Emekçiler grevde yerini almalıdır.
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Onur Puryaz: Bugün sağlık emekçileri, öğretmenler AKP’nin yüzde 3,5 zammına karşı birlikte ortak hareket edip iş bırakma eylemi yapıyor. Eylemin önemli noktası, Başbakan’ın buyruk olarak ferman verdiği, kürsülerden insanları aşağıladığı, yapamazsınız dediği grevi emeğimize sahip çıkarak yaptığımızın göstergesi olmasıdır. Bu eylemliklerin devamı gelecektir.
İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi hemşire Huriye Üzümcü: Bugünün kamu emekçilerine %3 oranında zam yapmayı lütuf gören AKP ve %0.5 de benden olsun diyen Tayyip Erdoğan, emekçi halkla dalga geçmeye devam etmektedir. Sağlığın piyasalaştırıldığı, sağlığın hak olmaktan çıkarıldığı, sağlıkçılara yönelik şiddetin 3. sayfa haberlerini doldurduğu bir ülkede, sağlıkçılar her zaman olduğu gibi yine grevdedir ve görevde olmalıdır.
İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi çalışanı Sema Hatipoğlu: Yaşadığımız koşullar çok ağır ve verilen zamlar yetersiz. Bu koşullarda sürünüyoruz. Hükümet tüm çalışanların durumunu araştırırsa kredi kartlarıyla yaşadığımız ortaya çıkacak. İnsanca yaşanabilecek koşulların sağlanmasını istiyoruz.
(soL - Haber Merkezi)

Hiç yorum yok

SON YAZIDAN