HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Broadway'de 2 efsane

Broadway perdelerini efsane filmler ve oyuncular için açıyor. Yeni sezonda Al Pacino'yu Broadway'e döndüren Glengarry Glen Ross ve ...


Broadway perdelerini efsane filmler ve oyuncular için açıyor. Yeni sezonda Al Pacino'yu Broadway'e döndüren Glengarry Glen Ross ve Woody Allen'ın ünlü filmi Bullets Over Broadway'in, Susan Stroman uyarlaması sahnelenecek.

Broadway sahnesi güz döneminden itibaren efsane filmleri ve oyuncuları ağırlayacak. Al Pacino 1992'de kendisinin de rol aldığı Glengarry Glen Ross filminin uyarlamasıyla Broadway sahnelerine geri dönerken Susan Stroman da Woody Allen'ın Bullets Over Broadway filmini sahneye uyarlayacak.

AL PACINO BU KEZ FARKLI ROLDE

Al Pacino'nun Broadway'e geri döneceği söylentileri sonunda gerçekleşti. David Mamet'in senaryosunu yazdığı, James Foley'in yönettiği, Al Pacino'nun da oyuncuları arasında yer aldığı 1992 yapımı Glengarry Glen Ross, Broadway 2012 güz döneminde Daniel Sullivan tarafından sahneye konulacak. 1992'de Ricky Roma karakterini canlandıran Pacino, bu kez Shelly Levene karakteriyle seyirci karşısına çıkacak. Oyunun Prömiyeri 16 Ekim'de Gerald Schoenfeld Theater'da yapılacak.
Bir diğer efsane film uyarlamasının haberi de Woody Allen'ın 1994 yılında yazıp yönettiği filmi Bullets Over Broadway'den uyarlanan müzikal, ünlü yönetmen ve koreograf Susan Stroman  tarafından sahneye konulacak. Stroman'ın hem yönettiği hem de koreografisini hazırladığı müzikal, Broadway'da 2013-2014 sezonu boyunca sahnelenecek.

EFSANE FİLMLER VE EFSANE OYUNCULARI

Glengarry Glen Ross emlak piyasasını emlakçıların gözünden anlatan bir film. 1992 yılında gösterime giren filmin oyuncu kadrosunda Al Pacino'nun yanısıra Jack Lemmon, Alec Baldwin, Alan Arkin, Ed Harris, Kevin Spacey, Jonathan Pryce gibi efsanevi isimler yer alıyor. Al Pacino filmdeki oyunculuğundan dolayı Altın Küre'ye ve Oscar'a aday gösterilmişti.
Bullets Over Broadway idealist bir oyun yazarının, oyununa finansman ararken kendini çetelerin ortasında bulmasını anlatıyor. 1994'te gösterime geren filmin kadrosunda John Cussack, Dianne Wiest, Chazz Palminteri, Jennifer Tilly, Mary-Louise Parker bulunuyor. Filmin 1995 yılında 6 farklı dalda Oscar adaylığı vardı. Ayrıca Dianne Wiest filmdeki performansıyla Altın Küre ve Oscar kazandı.

Business News