HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Sütlerin bozuk olduğuna karar veren yetkililere sürgün

AKP'nin okullarda bozuk süt dağıttığını ortaya çıkaran laboratuarın kapatılmasının ardından, laboratuarın müdürü ve müdür yardımcısı is...


AKP'nin okullarda bozuk süt dağıttığını ortaya çıkaran laboratuarın kapatılmasının ardından, laboratuarın müdürü ve müdür yardımcısı ise başka illere sürüldü.
Okul Sütü Projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu illerinde süt dağıtan ve Başbakan Erdoğan’ın açılışını yaptığı Aynes firmasının sütlerine bozuk raporu veren Laboratuarın müdürü ve müdür yardımcısı başka illere sürüldü.
Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvarı’nın 11 yıllık müdürü Mustaf Yurttürk Afyonkarahisar ’a, Müdür Yardımcısı Mustafa Karadeniz Kastamonu’ya tayin edildi.AKP’nin dağıttığı sütleri inceleyen ve bozuk tespiti yapan laboratuarın kapatılmasının ardından çalışanlarının da başka illere sürüldüğü ortaya çıktı.
Zehirlenme açıklaması Eğitim Sen'den gelmişti
AKP’nin Okul Sütü projesi çerçevesinde üretim fazlası sütleri yandaş firmalardan alarak öğrencilere dağıtmasın ardından binlerce öğrencinin zehirlendiği Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu'nun 13 Haziran tarihinde yaptığı açıklamayla kesinleşmişti.
Eğitim Sen konuya ilişkin yaptığı açıklamada olayın sorumlularının derhal ortaya çıkarılmasını ve yargılanmasını talep ederken, süreç bir anda tersine işlemiş ve önceki gün bozuk süt tespitini yapan laboratuarın kapatıldığı ortaya çıkmıştı.
Öğrencileri zehirlediler, sadece 11 bin lira ceza aldılar
Bozuk süt dağıttığı ortaya çıkarılan AKP'ye yakın Aynes firmasına ise sadece 11 bin 875 TL para cezası kesildi. Binlerce öğrencinin zehirlendiği olayların ardından kesinleşen bozuk süt tespitine rağmen firma tarafından yapılan açıklamada telaşa gerek yok denilirken, AKP'nin firmayı süt dağıtım ağından çıkarıp çıkarmadığı ise henüz kesinleşmedi.

Business News