HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İzmir'de kadınlar bakanlık önünde

İzmir'de Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü önünde kürtaj hakkı için eylem yapan Halkevci Kadınlar ve Üniversiteli Kadın Kolektifi üye...

İzmir'de Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü önünde kürtaj hakkı için eylem yapan Halkevci Kadınlar ve Üniversiteli Kadın Kolektifi üyeleri gözaltına alındı 


Halkevci Kadınlar ve Üniversiteli Kadın Kolektifi, kürtaj hakkını yasaklama girişimine karşı İzmir’de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Kadınlar yaptığı açıklamayla kürtaj hakkını AKP’ye tartıştırmayacaklarını söyledi. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde "AKP elini bedenimden çek", "Kürtaj haktır Uludere katliamdır" sloganları atarak 11.30'da eyleme başlayan Üniversiteli Kadın Kolektifi ve Halkevci Kadınlar, müdürlüğün önünde oturma eylemi yaptı. 

Bakanlıktan bir yetkiliyle görüşmek isteyen kadınlar "Vali gelecek onunla görüşün" yanıtını aldı. Kadınlar ise "Vali ile görüşmeyeceğiz. Vali 'bey' ile hiç görüşmeyeceğiz" diyerek tepkilerini gösterdi. Bakanlığı ellerindeki zincirlerle kapatmak isteyen kadınlara polis saldırdı. Kadınlar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nü yumurta yağmuruna tutarak yolu trafiğe kapattı. Polis saldırdığı eylemde 7 kadın gözaltına alındı. 



Business News