HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Kardeş Türküler konserinde Van tepkisi

Kardeş Türküler’in Van’daki depremzede üniversitelilerle dayanışmak amacıyla katıldığı konsere Van'daki operasyon damgasını vurdu. Ünive...

Kardeş Türküler’in Van’daki depremzede üniversitelilerle dayanışmak amacıyla katıldığı konsere Van'daki operasyon damgasını vurdu. Üniversiteliler Van Belediyesi Başkanı Bekir Kaya’nın resimlerini açıp sloganlar atarken, grubun solisti Vedat Yıldırım son parçayı Bekir Kaya’nın resminin olduğu tişörtle seslendirdi. Vali yardımcısı ise protestolar üzerine konseri terk etti 

Kardeş Türküler, Van’daki depremzede üniversitelilerle dayanışmak amacıyla Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) düzenlenen bir konserde sahne aldı. Üniversitelilerin yanı sıra öğretim görevlilerinin, rektör yardımcılarının ve Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş’ın da katıldığı konsere Bekir Kaya’nın tutuklanması damgasını vurdu. 

YYÜ öğrencileri, geçtiğimiz günlerde KCK adı altında düzenlenen operasyonlar kapsamında tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın fotoğrafları ve “İrademe dokunma” pankartı açtı. “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Bekir başkan” sloganları atan üniversitelilerin tepkileri üzerine Van Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş konser alanından ayrıldı. 

’Bu iş böyle gitmez!’ 
Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Lazca ve Arapça parçalarını seslendiren Kardeş Türküler de tepkisini konserinin son parçasında gösterdi. Grubun solistlerinden Vedat Yıldırım son parça öncesinde gömleğinin düğmelerini açtı ve üzerinde Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın fotoğrafının bulunduğu tişörtle şarkısını seslendirdi. Yıldırım son şarkıdan önce şöyle konuştu: 
”Son şarkıyı okuyoruz. Bu da Uludere şarkısı olsun. Ne yazık ki bu topraklarda böyle gülüp eğlenirken acılar üstüne çökebiliyor. O çocuklar da ne yazık ki halen yara olarak duruyor. Şimdi diyeceksiniz, ‘Zaten bir deprem yaşadık’. Ama acılar paylaştıkça azalır. O yüzden Uludere öyle bir mesele. Şu an Van Belediye Başkanı’na yapılan şey de aslında insanların vicdanında bir yara. Böyle olmaz! Bu iş böyle gitmez! O yüzden barış, barış, barış diyorum” 

Business News