HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

Kulüpler Birliği'ne yeni başkan!

Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı Olağan Genel Kurulu’nda 18 kulüpten 11’inin oyunu alan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Hal...

Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı Olağan Genel Kurulu’nda 18 kulüpten 11’inin oyunu alan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, başkanlığa seçildi. JW Marriott Otel’de yapılan olağan genel kurula, 15 kulüp, başkan düzeyinde katılırken, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor başkanları ile temsil edilmedi.

Seçimde Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Divan Kurulu Başkanlığı yaparken ortaya ilginç bir sonuç çıktı. Türkiye'nin lokomotifi olan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un desteklediği Kayserispor Başkanı Recep Mamur, seçimi 11'e 7 kaybederek, Anadolu takımlarına karşı yenilgi alması dikkat çekti.

Dört büyüklerin yanı sıra Kayserispor, Sivasspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor da Recep Mamur'a destek verirken; Eskişehirspor, Bursaspor, Karabükspor, Akhisar Belediyespor, Elazığspor, Gençlerbirliği, Antalyaspor, Kasımpaşa, Gaziantepspor, Mersin İdman Yurdu ve Orduspor, Halil Ünal lehine oy kullandı.

Kulüpler Birliği Onursal Başkanı İlhan Cavcav toplantı sonrasında şu açıklamayı yaptı:

Bu kurulda ben onursal başkan olmam nedeniyle onur ve gurur duydum. Bu vakıf bu zamana kadar hep başarılı oldu. Bugünden sonra bu vakfı daha profesyonel hale getireceğiz. Halil kardeşimizi oy çokluğu ile başkan seçtik. Kendisine başarılar diliyorum.

Kulüpler Birliği yeni başkanı Halil Ünal ise şunları söyledi:

Olağan seçimli genel kurulu gerçekletirdik. Seçim sonrası ağabey - kardeşçe salondan çıktık. Şahsım ve arkadaşlarım göreve geldik. Genel Kurul'un Türk futboluna hayırlar getirmesini istiyoruz. Avrupa Kulüpler Birliği'ni Türkiye'de misafir edeceğiz. Kendileri ile hemen görüşmeye geçeceğiz. Bu 5-6 Temmuz'da yapılacak. Otoriteyi kuracağız. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Projelerimiz, Sayın Başbakanımızın 18 statlık projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığımız’la iç içe...” 

Avrupa Kulüpler Birliği’ni, 5-6 Temmuz tarihlerinde Türkiye’de ağırlamak istediklerini ifade eden Ünal, şöyle devam etti: ”Dünyayla bütünleşeceksek, futboldaki pastayı büyüteceksek, marka değerini artıracaksak, futbol ailesindeki herkese önemli işler düşüyor. Avrupa Kulüpler Birliği, seçimli genel kurulunu Türkiye’de yapacak. Biz de ülkemize yakışır şekilde onları ağırlayacağız. Kulüpler Birliği’nin profesyonel komitelerini acilen hayata geçireceğiz. Türk futbolunun büyümesi ve taraftar eğitiminden, alt yapı hocalarına kadar birçok projeyi zamanla hayata geçireceğiz.”

Olağan genel kurulda gündem dışı tek maddenin görüşüldüğünü aktaran Ünal, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl’ın, 15 Haziran Cuma günü bir duruşması olduğuna dikkati çekerek, ”18 Süper Lig takımı, her kulüpten bir temsilci olmak üzere, o duruşmaya katılma kararı aldık, sayın başkanın yanında olacağız” diye konuştu.