HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"Tutuklamalar AKP'nin MYK'sinde planlandı"

TBMM'de düzenlenen basın toplantısında BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, en son Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın tutuklanmasıyl...

TBMM'de düzenlenen basın toplantısında BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, en son Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın tutuklanmasıyla seçilmiş Kürt siyasetçilerinin tamamına yakınının tutuklandığını ve bunun AKP'nin MYK'sinde planlandığını söyledi. 

Kaplan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Van'da belediye başkanları ve BDP'lilerin tutuklanmasıyla sonuçlanan operasyonların AKP'nin MYK'sında planlandığını söyledi. 

Gelinin noktanın 1990'lı yılları aratmadığını kaydeden Kaplan, "Seçilmiş Kürt siyasetçilerinin neredeyse tamamının tutuklu bulunduğu ülkede, Uludere'nin konusunda üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hiç bir ilerleme yok" dedi. 

AKP, YÜZDE 51'İ DÜŞMAN İLAN ETTİ

8 milletvekilinin tutukluğunun bugün birinci yılını doldurduğunu ifade eden Kaplan, "Bu, demokrasinin, Meclis'in ayıbıdır, AKP'nin yüz karasıdır" diye konuştu. 1 yıldır yürütülen KCK operasyonlarının tamamının yasal, demokratik alana yöneldiğini ifade eden Kaplan, şunları söyledi: 

"AKP'li olmak, AKP'ye biat etmek dışında bu ülkede her şey yasak. Bu ahlak dışı saldırı yöntemleriyle AKP, muhalefetten ve kendisinden olmayan yüzde 51'i düşman ilan etmiştir. Şımarıklık, arsızlık, saldırganlık; kin, nefret, ırkçılık söylemi, Başbakan'ın dilinden düşmüyor. En son yaptığı açıklamayla cenazelere saygısızlık eden, ailelerine vermede sorun çıkaran AK Parti iktidarı, bu konuda insani, dini, ahlaki, örfi görevi yerine getiren milletvekillerimiz için utanmadan 'morg önünde nöbet tutanlar' diyor. Siz de morg patronu, ölüm tacirisiniz. Ölüm üzerinden iktidarını sürdüren, rant sağlayan, insanlık suçu işleyen, Uludere'nin hala hesabını vermeyen kişilersiniz." 

TÜRKÇE NASIL KULLANILIYORSA, KÜRTÇE DE ÖYLE OLMALI

"Kürtçe'nin seçmeli ders olacağı" haberleriyle ilgili Kaplan, "Sayın Başbakan; siz Türkçeyi seçmeli olarak mı öğrendiniz? Bu ülkede Türkçe, eğitim alanında nasıl kullanılıyorsa, Kürtçe de aynı şekilde kullanılacak. Bu artık 21. yüzyılın tartışılmayacak evrensel haklarındandır" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu konu üzerinde düşünmesi gerektiğini belirten Kaplan, "Sorunu çözmeye dilden başlamamız gerekiyor" diye konuştu. Kaplan, bir soru üzerine, "Talebimiz, anaokulundan itibaren Kürtçe'nin eğitim dili olmasıdır" dedi.

ANF NEWS AGENCY

Business News