HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Tutuklu Van Belediye Başkanı mesaj gönderdi

KCK adı altında gözaltına alınıp tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nden mesaj gönderdi. Kaya, "...


KCK adı altında gözaltına alınıp tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nden mesaj gönderdi. Kaya, "Bu operasyon bizzat Başbakan ve AKP tarafından yapılmıştır. Bu operasyonun da hiçbir hukuki zemini ve meşruluğu yoktur" dedi.
Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, geçtiğimiz günlerde KCK adı altında gözaltına alınarak tutuklandı. Kaldığı Van F Tipi Cezaevi'nden mesaj gönderen Kaya, "Bundan öncekiler gibi, bu operasyonun da hiçbir hukuki zemini ve meşruluğu yoktur. Bu operasyonlar dün nasıl ki halkımızın mücadelesini geriletmediyse bugün de bunu başaramayacaklar" dedi.
Kaya'nın mesajı şu şekilde:
Değerli Halkımız;
29 Mart 2009 tarihinde yapılan seçimlerle birlikte Partimiz BDP’nin elde ettiği büyük zaferin hemen sonrası belediyelerimize, siyasetçilerimize ve partimize yönelik başlatılan operasyonlar bugün hala devam ediyor. Halkımızı ve partimizi yok etme ve soykırımdan geçirmek isteyen AKP hükümeti, son olarak Van’da bir kez daha sahneye çıkmıştır. Halkımızın büyük bir direnciyle seçilen Belediye Başkanlarımıza ve siyasetçilerimize yönelik bu soykırım operasyonları sonucu bugüne kadar 8 bin arkadaşımız hala cezaevlerinde rehin tutuluyorlar. Yine halkımızın büyük bir direnişi ile seçilen 35 belediye başkanımız da hala içerde rehin tutulmaktadır. Bu soykırım operasyonlarının neden yapıldığı ile ilgili Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay katıldığı bir televizyon programında “Tek yönlü uyguladığımız entegre bir stratejimiz var devlet olarak. Sınır ötesi operasyonlardan, KCK operasyonlarına hepsi koordinasyon içinde, tartışılmış, kararlaştırılmış, planlanmış ve yürütülmektedir” diyerek operasyonun bizzat Başbakan ve AKP hükümeti tarafından yapıldığını ortaya koymuştur. Bu açıklamaların hemen ardından yine yüzlerce arkadaşımız gözaltına alınmış ve tutuklanmışlardır.
Son dönemlerde Hükümet kanadında yapılan açıklamalardan da bizlere yönelik operasyonun yapılacağını biliyorduk. Başbakan’ın ‘Van’ı istiyorum” sözleri ve yine gözaltına alınmadan 4 gün önce AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin Muş ilinde yaptığı açıklama dikkat çekicidir. Tanrıverdi, BDP’li belediyeleri direk hedef göstermiş, operasyonların yapılacağını söylemiş ve yine BDP’li belediyelere ‘Kendilerine dikkat etsin’ şeklinde tehditlerde bulunmuştur. Bu açıklamalardan kısa bir süre sonra ben ve 13 arkadaşım gözaltına alındık. Operasyonun siyasi olduğunu ve bizzat hükümet tarafından yönetildiğini bildiğimiz için ifade vermeyi red ettik. Nihayetinde 9 arkadaşımla birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildik.
Değerli Annelerimiz, Gençlerimiz ve Van halkı
Bizler göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar sizlerin hizmetinde olduk. Tüm Belediye Başkanı ve seçilmiş arkadaşımla birlikte sizlere hizmet etmenin onuruna kavuştuk. Hepimizin tüm çabası sizlere çağdaş, demokratik ve yaşanılabilinir bir kent bırakmaktır. Seçildiğimiz günden bugüne kadar partimizin felsefesi ve paradigması ile bu çalışmaları yaptık. Yaptığımız çalışmalarımız takdirini tüm halkımıza bırakıyoruz. Bugünde depremin yaralarını hala sarmamış olan halkımızın yaralarını sarmak, kentlerimizi yaşanabilinir bir hale getirmek için elimizden gelen tüm gücümüzü ortaya koymaya devam ediyoruz.
Değerli Halkımız
Yıllardır içerde rehin tutulan arkadaşlarımıza yönelik suçlamalar ne ise, bugün bize yöneltilen suçlamalarda aynıdır. Şunu açıkça söylemeliyim ki; bundan öncekiler gibi, bu operasyonun da hiçbir hukuki zemini ve meşruluğu yoktur. Bu operasyonlar dün nasıl ki halkımızın mücadelesini geriletmediyse bugünde bunu başaramayacaklar. Gözaltına alındığımız günden bugüne kadar bizler için direnen halkımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Tüm arkadaşlarımız adına sizlere sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum. Halkımız hiçbir zaman merak etmesin, bizler onların hak ettiği mücadeleyi ve hizmeti yapacağız.
Değerli Halkımız
Herkesin bilmesini isteriz ki; ilk gün söylediğimiz gibi bundan sonrada halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu bağlamada tüm belediye çalışanlarımızın, halkımıza en iyi hizmeti sunmanın gayretini göstereceklerine inanıyorum. Haklı olarak çalışanlarımızın gözaltına alındığımız günden şuana kadar gösterdikleri tepki’nin yurttaşlarımızın mağduriyetine yol açmaması, çalışmalarını çok daha iyi bir performansla yapılacaklarına yürekten inanıyorum.
Burada bulanan tüm arkadaşlarımız adına hepinizi bir kez daha selamlıyorum.
Av. Bekir Kaya - F TİPİ KAPALI CEZAEVİ - VAN
(soL - Haber Merkezi)

VİDEO