HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Ergenekon sanıklarından ortak bildiri

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasının 22. duruşmasında 25 tutuklu sanık ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada...


İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasının 22. duruşmasında 25 tutuklu sanık ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bu davalar, korku imparatorluğunun yıkılması, halkımızın özlemi olan gerçek demokrasinin kurulması ile sonuçlanacaktır" denildi.
Aralarında Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Yalçın Küçük’ün de bulunduğu tutuklu 25 Ergenekon sanığı tarafından yayınlanan bildiride, “Silivri mahkemelerinde yargılanan kişiler olarak kamuoyu ile şu değerlendirmeleri paylaşıyoruz” denilerek şu 6 madde paylaşıldı:
"1- Özel yetkili mahkemeler ( ÖYM ) meşruiyetini yitirmiştir.
2- TBMM’nin kapattığı ÖYM’ler, Temmuz ayında aldığı kararlarla kendisini TBMM’nin çıkardığı yasaları uygulamama yetkisi vermiştir.
3- ÖYM’lerde görülen davalarla Türkiye Cumhuriyetinin ortak paydaları hedef alınmış, bunu temsil eden kişiler ve kurumlar uydurma delillerle sanık konumuna getirilmiştir.Bu yargılamalar Türkiye’ye bir işgal gücünün yapamayacağı ölçüde zarar vermiştir.
4- Davalarda bir terör örgütünün varlığı ve sözde bir darbe kanıtlanmaya çalışılmış; başarılamayınca zorla sanıklara kurdurulmak istenmiştir.
5- Okyanus ötesinde tertiplenmiş, hukuken çökmüş bu davaların temel hedefi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin çağdışı bir yapıya dönüştürülmesidir.
6- Bu davalarda yasalar askıya alınmıştır. Avukatlarla sanıklara konuşma yasağı getirilmiştir. Sanıkların soru sorması, avukatların söz alması engellenmiştir. Duruşmalar halktan kaçırılmıştır.
Bu gerçekleri tüm TÜrkiye ve dünya kamuoyuna sunuyoruz. Adaleti Türk halkı ile birlikte aramak başlıca çıkış yolu haline gelmiştir.
Bu davalar, korku imparatorluğunun yıkılması, halkımızın özlemi olan gerçek demokrasinin kurulması ile sonuçlanacaktır
Saygılarımızla...
Doğu Perinçek, Deniz Yıldırım, Durmuş Ali Özoğlu, Erkan Önsel, Fatih Hilmioğlu, Hasan Ataman Yıldırım, Hasan Atilla Uğur, Hikmet Çiçek, İbrahim Özcan, Kemal Aydın, Kemal Kerinçsiz, Mehmet Bedri Gültekin, Mehmet Demirtaş, Mehmet Haberal, Mehmet Perinçek, Mustafa Balbay, Mustafa Levent Göktaş, Muzaffer Tekin, Oktay Yıldırım, Serdar Öztürk, Sevgi Erenerol, Tuncay Özkan, Turhan Özlü, Veli Küçük, Yalçın Küçük."

Business News