HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Adana’da polis terörü: 3 çocuk yaralandı

BDP Adana İl Örgütü tarafından Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit ile siyasi tutsakların 12 Eylül'den bu yana sürdürdükleri aç...

BDP Adana İl Örgütü tarafından Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit ile siyasi tutsakların 12 Eylül'den bu yana sürdürdükleri açlık grevine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen miting sonrası yürüyüşe geçen binlerce kişiye gaz bombaları ile saldıran polis 3 çocuğu yaraladı. 

BDP Adana İl Örgütü, Abdullah Öcalan üzerindeki bir yılı aşkındır sürdürülen tecrite dikkat çekmek ve sağlık, özgürlük, güvenlik koşullarının sağlanması istemi ile Seyhan İlçesi'ne bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde bulunan Karasu Kavşağı'nda binlerce kişinin katılımı ile miting düzenledi. Türkiye cezaevlerinde bulunan siyasi tutsakların başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevlerine de değinilen mitingde, alana PKK ve HPG flamaları asılırken, sık sık "Bijî Serok Apo", "PKK halktır, halk burada" sloganları atıldı. Saygı duruşu ile başlayan mitingde yaklaşık 40 metrelik sarı kırmızı yeşil renkli dev flama açıldı. Saygı duruşunun ardından BDP İl Başkanı Uğur Bayrak kitleye seslendi. Geçtiğimiz günlerde Mersin merkezli düzenlenen KCK operasyonunu hatırlatan Bayrak, BDP'ye yapılan saldırı ve tutuklama operasyonlarına tepki gösterdi. 

Bayrak'ın konuşmasının ardından kitle "Öcalan'ın özgürlüğü, barışın teminatır" pankartı eşliğinde Bahçelievler Caddesi boyunca yürüyüşe geçti. PKK bayrakları, Öcalan posterleri ve dev flama ile yürüyüşe geçen kitlenin önü Dağlıoğlu Polis Karakolu'nun önünde TOMA ve Akrep tarzı zırhlı araçlar ile kesildi. Yürüyüşü devam ettirmek isteyen kitleye polisler gaz bombaları, tazyikli su ve ne olduğu bilinmeyen patlayıcı bir cisimle saldırdı. Saldırıya gençler taş ve havai fişekler ile cevap verdi. Gençlere saldıran polisin rasgele attığı gaz bombaları bazı evlerin içine girerken, caddenin üstünü gaz bulutu kapladı. 

Bu arada polisin kullandığı ve kitle arasında patlayan bir cisim caddeden geçen 6 yaşındaki Hayrünisa Gülger adlı çocuğa isabet etti. Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılan küçük çocuğun ağır yaralandığı ve iç kanama yaşadığı için hayati tehlikesinin olduğu bildirildi. Edinilen bilgilere göre, aynı cisim 14-16 yaşlarında 2 çocuğun da başlarından yaralanmasına neden oldu. Diğer çocukların sağlık durumlarına ilişkin net bilgi edinilemedi. 

Gençler ile polis arasında süren çatışma devam ederken, polislerin mahalleyi ablukaya aldığı görüldü. Çatışmalar sokak aralarında devam ediyor.

Business News