HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Enerji işçisi kışa çadırda girdi

BEDAŞ direnişinin 194’üncü gününde Enerji Sen üyeleri BEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne yürüdü. BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde eylem yapan enerji ...


BEDAŞ direnişinin 194’üncü gününde Enerji Sen üyeleri BEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne yürüdü. BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde eylem yapan enerji işçileri işlerine geri dönene kadar direnişlerini sürdüreceklerini söyledi.

Enerji-Sen üyesi BEDAŞ işçileri, direnişin 194’üncü gününde BEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne yürüdü. Her cuma yaptıkları yürüyüşün 30’uncusunu yapan enerji işçileri Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelerek Talimhane’deki BEDAŞ Genel Müdürlüğü önüne yürüdü.

Yürüyüş boyunca "Direne direne direnişle zafere", "Direne direne kazanacağız", "BEDAŞ şaşırma sabrımızı taşırma", "Atılan işçiler geri alınsın" sloganları sık sık atıldı.

Enerji-Sen üyeleri Taksim Meydanı’nda Halkevleri Emekli Hakları Atölyesi üyeleriyle karşılaştı. Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, Taksim Meydanı’nda bir açıklama yaparak emeklilerin mücadelesini selamladı. Halkevleri Emekli Hakları Atölyesi adına da Abdullah Aydın bir açıklama yaparak enerji işçilerinin direnişini selamladı.

Taksim labirentinden BEDAŞ önüne
Enerji işçileri yapılan konuşmaların ardından BEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne doğru yürüyüşe geçti. “Taksim’i Yayalaştırma” adı atlında, Taksim’in yağmalanması, piyasalaştırılması projesi nedeniyle enerji işçileri Taksim’den sonra adeta labirentte yürüdü.

Zorlu bir güzergahın ardından BEDAŞ Genel Müdürlüğü önüne varan enerji işçileri, pankartlarını BEDAŞ Genel Müdürlüğü önüne astı ve genel müdürlük önündeki direniş geçti.

'İş kazaları son bulsun!'
Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal bir konuşma yaparak direnişlerini sürdüreceklerini belirtti. Direnişlerinin aynı zamanda işçi sağlığı ve iş güvenliği talebiyle de gerçekleştiğini hatırlatan Kartal, Samsun Eti Bakır AŞ’de iş kazası sonucu hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır diledi. Türkiye’de günde 5 işçinin iş kazası sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Kartal, bunun nedeninin güvencesiz çalıştırma koşulları ve patronların kâr hırsı olduğunu ifade etti. Kartal, bir yazı direnişte geçirdiklerini ve kışın geldiğini söyleyerek işçilerin tamamı işe geri alınana kadar mücadele edeceklerinin altını çizdi.

‘Taşerona, güvencesizliğe ve sendikasızlaştırmaya karşı direniyoruz’
Kartal’ın konuşmasının ardından Enerji-Sen adına bir basın açıklaması yapıldı. Son günlerde Türkiye’de ve dünyada enerji işkolunda yaşanan iş kazaları hatırlatılarak başlayan açıklamada 194’üncü gününe gelen direnişin aynı zamanda taşeronlaştırmaya da karşı sürdürüldüğü belirtildi.

“Taşeronlaştırmaya, güvencesizleştirmeye ve sendikasızlaştırmaya direniyoruz” denilen açıklamada BEDAŞ yönetiminin işçilerin işe iadesiyle ilgili verdiği sözler hatırlatıldı.

Yapılan açıklamanın ardından eylem son buldu.

Ne olmuştu?
BEDAŞ’ta çalışan Enerji-Sen üyesi 114 enerji işçisi 3 ay boyunca maaşları ödenmediği için 4857 sayılı İş Kanunu’ndaki 34’üncü maddenin gereğini yerine getirmiş ve iş bırakmıştı. 114 işçi, İş Kanunu’nu uyguladıkları için işten çıkarılmışlardı.

Sendika.Org








Business News