HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Samatya Hastanesi'nde bir asistan hekim intihar etti

Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis'te görev yapan Asistan Hekim Melike Erdem, mesaisi sırasında camdan atlayarak intih...

Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis'te görev yapan Asistan Hekim Melike Erdem, mesaisi sırasında camdan atlayarak intihar etti. 

Hayatını kaybeden Erdem hakkında bir hastanın şikayetçi olduğu, Erdem'in savunmasını yazdığı sırada moralinin kötü olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Osman Öztürk, Sağlık Bakanlığı'nı pek çok kez ALO 184 şikayet hattını kaldırmaları konusunda uyardıklarını söyledi. Buna rağmen gerekenin yapılmadığını ifade eden Öztürk, sonuçlarının hekim ölümlerine kadar gidebildiğini gördüklerini vurguladı. 

Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden hekimler, şikayetlerden bıktıklarını pek çok zaman hukuksuz soruşturmalara maruz kaldıklarını ifade ediyor. Hekimler, soruşturmaların, hekimin olay günü hastanede olup olmadığına dahi bakılmadan açıldığını ifade ediyor. 

Hekimedya'ya konuşan asistanlar Alo 184'e önüne gelenin şikayette bulunduğunu söylüyor. Asistanların verdiği bilgiye göre en son biri hasta iğneden sonra poposu silinmedi diye şikayette bulundu. Asistanlar, "Her şikayete savunma yazıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir hukuksuzluk olamaz" diyor. 

Bir hekim "20 yıllık cerrahım kaç defa tuvalete gittim diye savunma yazdim" diyerek isyan ederken Dr. Yurda Er, "Hatamız varsa soruşturma açılsın ama çocuk bile arayınca soruşturma açılıyor. Bu kadar kolay olamaz! Bunun bir bedeli olması lazım." diye konuştu. 

Olayla ilgili hastaneden bir yürüyüş başlatılacak. İstanbul'daki diğer hastanelerden hekimler, Samatya'da buluşacak. Bir basın açıklaması yapılacak. 

Kaynak: hekiMedya

Business News