Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

AA, HEM KOMİK HEM DE ACINACAK HALDE

Anadolu Ajansı'nın daha önce “Rus ajanı” olarak duyurduğu gazeteci, “muhalifler zorla ajan olduğumu söyletti” deyince sansüre başvu...

Anadolu Ajansı'nın daha önce “Rus ajanı” olarak duyurduğu gazeteci, “muhalifler zorla ajan olduğumu söyletti” deyince sansüre başvurdu.
AKP'nin yayın organı gibi çalışan Anadolu Ajansı (AA), Kasım ayında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kaçırıldıktan 5 ay sonra militanların elinden kurutulmayı başaran Ukraynalı gazeteci Anhar Koşniva'nın açıklamalarını sansürledi.
Beş ay önce ÖSO tarafından kaçırılan ve istenilen fidye verilmediği takdirde öldürülmekle tehdit edilen Koşniva, militanların elinden kaçarak kurtulduğunu ve daha önce ÖSO tarafından yayımlanan bir videoda “ajan” olduğu yönündeki sözlerinin zorla söyletildiğini açıkladı.
Ancak özgürlüğüne kavuştuktan sonra Rus Kosomolskaya Pravda'ya konuşan Koşniva'nın, ÖSO tarafından yayımlanan videoda “zorla ajan olduğum söyletildi” sözleri ise AA'nın konuyla ilgili haberinde yer almadı. Çünkü AA daha önce sadece muhaliflerin yayımladığı videoya dayandırdığı haberinde “Muhalifler Ukrayna uyruklu kadın Rus Ajan Anhar'ı yakaladı” diye yazmıştı.
Rus ve Ukrayna haber merkezleri için çalışan bağımsız gazeteci Anhar Koşniva, geçtiğimiz Kasım ayında Humus'ta bir takside seyahat ettiği sırada muhaliflerce kaçırılmıştı.

SON YAZIDAN