Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

‘Başbakan gelecek, SES üyeleri işe gelmesin’

Başbakan Erdoğan bugün Siirt’in Kurtalan ilçesinde devlet hastanesinin açılışını gerçekleştirecek. Kurtalan Emniyet Müdürlüğü halihazırd...

Başbakan Erdoğan bugün Siirt’in Kurtalan ilçesinde devlet hastanesinin açılışını gerçekleştirecek. Kurtalan Emniyet Müdürlüğü halihazırda hizmet veren hastanenin Başhekimini arayarak hastanede çalışan SES üyesi sağlık emekçilerinin işe gelmemesini istedi. Başhekimlik de 10’dan fazla SES üyesini arayarak “Yarın işe gelmeyin” dedi. SES Siirt şubesinin ve Genel Merkez’in itirazları üzerine Başhekimlik kararından vazgeçti.
Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan SES Genel Merkezi üyelerinin tedirgin edildiğini ve hedef konuma getirildiğini söyledi. Kurtalan Emniyet Müdürlüğü’nün isteğini kınayan SES Genel Merkezi, İçişleri Bakanlığı’nı sorumlular hakkında soruşturma açmaya, Sağlık Bakanlığı’nı personeline sahip çıkmaya çağırdı.
Açıklamada, “bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sendikal hak ve özgürlükler ile emek, demokrasi mücadelemizden, eşit, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir toplum yararına bir sağlık sistemi isteme talebinden bu tür baskılar bizi döndüremeyecek” denildi.

SON YAZIDAN