Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Denizli ve Antakya’da 8 Mart eylemine polis saldırısı

Denizli ve Antakya’da düzenlenen 8 Mart yürüyüşüne polis saldırdı. Denizli’deki saldırıda 4 kişi gözaltına alınırken, Antakya’da ise ka...

Denizli ve Antakya’da düzenlenen 8 Mart yürüyüşüne polis saldırdı. Denizli’deki saldırıda 4 kişi gözaltına alınırken, Antakya’da ise kadınlar barikatı aştı
Denizli
Denzili’de 8 Mart yürüyüşüne  polis saldırdı. DEBA işçisi kadınların da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, halaylarla 8 Mart’ı kutlarken, basın açıklamasının yapılacağı Bayramyeri Meydanı’na yürümek istedi.
Bayramyeri Meydanı’na yürümek isteyen kadınlara önce kadın polisler tarafından barikat kuruldu. Eylemciler bu barikatı aşmayı başardı, ardından erkek polislerin kurduğu barikatın önüne gelen kadınlar burada polisin çok sert müdahalesiyle karşılaştı.  Saldırıda 4 kişi gözaltına alındı.
 Antakya
Antakya Kadın Platformu üyelerinin yapmak istediği yürüyüşe polis saldırdı.
Eğitim-Sen önünde toplanan kadınlar Ulus Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Polis, barikat kurarak yürüyüşe izin vermedi. Kadınlar bunun üzerine barikata yüklendi. Polis biber gazları ile kadınlara müdahale etti.
Çok sayıda kadının, biber gazından etkilenerek, fenalaştığı bildirildi.
Kadınlar, eylem yerini terk etmeyerek sloganlarını atıyor.
Antakya Valiliği, 1 Eylül’den beri, Saray Caddesi üzerinde pankartlı, dövizli ve sloganlı yürüyüşlerin yasak olduğunu açıklamamıştı.
Valiliğin kararını protesto eden kadınlar, yürüyüş yapmakta kararlı olduklarını belirtti ve ikinci kez barikata yüklendi. Kadınlar, barikatı aştı ve yürüyüşe geçti. Ulus Meydanı’na yürüyen kadınlar, burada eylemlerini sürdürüyor.

SON YAZIDAN