Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Zaman, sola küfretmek için liberalleri konuşturuyor

Zaman Gazetesi, Halil Berktay’la yaptığı söyleşiyi “Solculuk hayatımda çok fazla hıyarlıklarım oldu” başlığıyla verdi. Daha önce de Ufu...

Zaman Gazetesi, Halil Berktay’la yaptığı söyleşiyi “Solculuk hayatımda çok fazla hıyarlıklarım oldu” başlığıyla verdi. Daha önce de Ufuk Uras’ın bir söyleşisinde sola “hıyar” göndermesinde bulunulmuştu
halil-berktay-hiyarliklarim-olduSola ve emek hareketine karşı sürekli bir karalama çabası içinde bulunmayı özel misyon edinen Zaman Gazetesi, sola “solcu” bilinen isimlerin ağzından hakaret etmeye devam ediyor.
Son olarak Taraf gazetesinin Aydınlık kökenli liberal yazarı Halil Berktay’la Bünyamin Köseli imzalı bir röportaj yayımlayan gazete, röportajı “Solculuk hayatımda çok fazla hıyarlıklarım oldu” başlığıyla verdi.
Gazetenin 10 Mart tarihli nüshasında yayımlanan röportajda sorular, Berktay’ın kişisel geçmişini ve bugünkü pozisyonunu kullanarak solu karalama ve sağı aklama çabası ile sorulmuş.
“Hıyar” vakası ilk değil
Solu “hıyarlıkla” ilişkilendirme marifetini daha önce de Nuriye Akman’ın Ufuk Uras röportajında görmüştük.
13 Temmuz 2003’te hala ÖDP başkanı iken Akman’a bir röportaj veren Uras, iktidar destekçisi gazetecinin sosyalistleri milliyetçilikle ithamına karşı çıkmıyor, daha sonra sağın sola hakaret için ağzına malzeme olacak “hıyar”lı bir yanıt veriyordu.
Akman’la Uras’ın söz konusu diyaloğu:
“N.A:ÖDP içinde de var ama ulusalcı bir damar, ‘nerden çıktı bu darbe?’ diyen bir kanat.
U.U:Kanat demeyelim de solda milliyetçi bir taban olagelmiştir.
Milliyetçi mi, ulusalcı mı?
Hıyara salatalık demek, fark etmiyor sonuç itibarıyla.
Hıyarla salatalık arasındaki farkı ciddiye almak lazım aslında.
Ne derseniz deyin yani. Etimolojik bir tartışma yapmıyoruz burada.”

SON YAZIDAN