Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Tayyip’in “öz evlatları” Halep’te kimyasal silah kullandı (VİDEO)

Tayyip Erdoğan’ın “Suriye’nin öz evlatları” dediği cihatçı gruplar, Halep’te kimyasal silah kullandı. Kurbanlar Hamad ve Erdoğan’a bed...

Tayyip Erdoğan’ın “Suriye’nin öz evlatları” dediği cihatçı gruplar, Halep’te kimyasal silah kullandı. Kurbanlar Hamad ve Erdoğan’a beddua yağdırdı
Suriye’deki dış güdümlü silahlı isyancılar, Halep’te kimyasal silah kullandı. Kimyasal başlıklı füze saldırısı sonucu şu ana kadar, 25 Suriyelinin öldüğü, 90’ın üzerinde de yaralı olduğu  bildirildi.
Kimyasal saldırıyı  Suriye resmi kaynaklarının yanı sıra, Rusya Dışişleri yetkilileri de doğruladı.
Kimyasal saldırı Halep kırsalındaki Han el Asal bölgesine yapıldı. Bu bölge halkının çoğunluğu Alevi ve bölge halkının tamamı silahlı muhalefete katılmayı reddedenlerden oluşuyor. Silahlı saldırılara karşı defalarca gösteri yapan bölge halkı, cihatçıların saldırılarının hedefindeydi.
Yerler ceset tarlası
Füze saldırısının bu sabah saat 7.00 sularında gerçekleştiği belirtiliyor. Fakat ölümler ve yaralanmalar füzenin isabet ettiği yerde değil, civar bölgede gerçekleşmiş. Yerlerde gelişi güzel serpilmiş çocuk, genç ve yaşlı cesetlerinin varlığı ölenlerin koşarken düşüp öldüklerinin kanıtı olarak gösteriliyor. Hastaneye kaldırılan Suriyelilerin feryatları ve kullandıkları ifadeler, ölümlerin kimyasallardan kaynaklanması ihtimalini güçlendiriyor.
Olay sonrası görüntüler, Halep halkının cihatçıların silahlı şiddetine ve ülkedeki iç çatışmaları körükleyen ülkelere karşı tepkisini ortaya koyuyor.
“İnşallah Hamad ve Erdoğan da ölür!”
Bir kız çocuğu başına gelenleri ağlayarak şöyle anlatıyor: “Oyun oynuyorduk. Sonra birden bire nefes alamaz oldum. Arkadaşlarım yere yuvarlandılar. Ben nefes almak için çabaladım sonra yere düştüm.” Bu anlatımdan sonra çocuk teröre lanet ediyor ve “Allah teröristlerin belasını versin. İnşallah hepsi ölürler. Bu mu özgürlük? İnşallah Hamad (Katar şeyhi Hamad bin Casim’i kastediyor) ve Erdoğan da ölür!”
Genç kadın: “Tarladaydım, üzerimize kimyasal attılar” diyor ve iç çatışmayı destekleyenleri lanetliyor.
Görgü tanığı erkek: “Üzerimize toz yağmaya başladı. Nefessiz kaldık. Bunu terörist gruplar yaptı.”
Erdoğan’a beddua
Kadın: “Teröristler hepimizi öldürmek için kimyasal attıllar. Bizi öldürebilirler ama Suriye’yi öldüremezler. Tek kişi kalsak dahi Suriye yaşayacak. Allah hepsinin belasını versin. Ey Erdoğan, bize bu yaşattıkların için, Allahtan diliyorum ki, sen de kendi ülkende daha beterini yaşarsın.”
Kadın: “Özgür Ordu bizi füzeyle vurdu. Kokular yayıldı ve insanlar peşpeşe ölüp düştü toprağa. Yerde insan ölüleri gördüm.”
Sendika.Org (Hamide Yiğit)

SON YAZIDAN