Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

"Ağlak", siyaseti bırakıyor...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç katıldığı bir televizyon programında gelecek dönem siyasette olmayacağını açıkladı. Kanal 24 ...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç katıldığı bir televizyon programında gelecek dönem siyasette olmayacağını açıkladı.
Kanal 24'te katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gelecek dönem siyasette olmayacağını söyledi.
“Mümkünse artık siyasete elveda diyeceğim”
Arınç şöyle konuştu:
“AK Parti tüzüğü gereği gelecek dönem milletvekili adayı olmayacak başarılı kişilerin yerel yönetimlerde görev alması makul bir düşünce. Ama ben ne milletvekili olacağım, ne belediye başkanı olacağım. Ben bir dönem ara vereceğim. Ondan sonra da mümkünse artık siyasete elveda diyeceğim.”
“CHP ile işi zor Sarıgül'ün”
Arınç, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’le ilgili olarak ise şunları söyledi:
“CHP ile işi zor Sarıgül'ün. Kendi başlattığı değişim hareketinde, CHP'nin hep önünde, Kılıçdaroğlu'nun önünde puan kazandı. Kılıçdaroğlu, Sarıgül'ün hep altında bir yer bulabildi. Ama ismiyle de, CHP'nin adayı olarak da Ak Parti'nin karşısında çok fazla şansı olduğunu düşünmüyorum, o yüzden olmayacaktır.”
“İşler tersine giderse başladığımız noktaya geri döneriz”
Kürt sorununda yaşanan sürece ilişkin de konuşan Arınç, sürecin olumlu gittiğini savunarak, akil insanlarla desteğin daha da artacağını iddia etti ve “işler tersine giderse başladığımız noktaya geri döneriz” dedi.

Hiç yorum yok