Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

'Çok dayak yiyoruz, herkes intiharın eşiğinde'

İzmir’de zorunlu askerlik yaparken 8 Kasım 2012’de intihar ettiği ileri sürülen Mardin doğumlu Mehmet Acar’ın ölümünden önce Milli Sav...

İzmir’de zorunlu askerlik yaparken 8 Kasım 2012’de intihar ettiği ileri sürülen Mardin doğumlu Mehmet Acar’ın ölümünden önce Milli Savunma Bakanlığı’na yazdığı dilekçede “Çok dayak yiyoruz, zulme uğruyoruz, herkes intiharın eşiğinde” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

Taraf gazetesinden Aysun Yazıcı’nın haberine göre, Acar’ın dilekçesi Ege Ordu Komutanlığı Askerî Savcılığı’nca başlatılan soruşturma dosyasında yer aldı.

20 yaşındaki Acar dilekçede şu ifadelere yer verdi:

“İzmir Astsubay Orduevi’nde askerliğimi yapmaktayım. Konak Orduevi’nde dün gece bir arkadaşımız intihar etti. Bunun asıl sebebi burada sürekli dayak yiyoruz. Hakaret işitiyoruz.

“Bizi tek koruyan havacı astsubayımızdı. Dürüst ve baba bir adamdı ama gidiyor. O da dilekçe verdi. O bile burada dönen dolaplara dayanamadı. Burada her türlü üçkağıt ve sahtekârlık var. O komutan da giderse biz hepimiz mahvolacağız. Ne olur gitmesin, siz devreye girin. O da iki ay dayanabildi. Yalvarıyorum artık bizlere yardım edin.

“Burada, herkes intihar durumunda. Baskı içindeyiz. İntihar eden arkadaşımız için ifade vermeye korkar olduk. Ölen arkadaşımız için, ‘Kız arkadaşı terk etti’ olayı bahane, asıl sebep çok zulme uğruyoruz. İsmimi bile vermeye korkar oldum. Ne olur yardım edin.”

Acar’ın ölümünün ardından açıklama yapan askeri yetkililer, Acar’ın 12 gün önce tanıştığı bir kadının başkasıyla evleneceğini öğrendikten sonra girdiği bunalım nedeniyle intihar ettiğini ileri sürmüşlerdi.

Askeri savcılık olayla ilgili takipsizlik kararı verirken, Acar’ı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi bulunduğuna dair delil elde edilemediğini vurgulamıştı.

2002'den bu yana zorunlu askerlik yaparken 968 kişinin intihar ettiği ileri sürülüyor.

Hiç yorum yok