Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Emek ve Demokrasi Platformu demokrasi için yürüdü

Kocaeli’nde Vali Ercan Topaca’nın bir süredir devam eden Yürüyüş Yolu’nda yürüme yasağı Emek ve Demokrasi Platformu’nun yürüyüşüyle aşı...

Kocaeli’nde Vali Ercan Topaca’nın bir süredir devam eden Yürüyüş Yolu’nda yürüme yasağı Emek ve Demokrasi Platformu’nun yürüyüşüyle aşıldı.
Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın uzun süredir devam ettirdiği Yürüyüş Yolu’nda yürüme yasağı dün (6 Nisan) aşıldı. Emek ve Demokrasi Platformu, Topaca’nın yasağını, yasağı protesto ettikleri bir yürüyüşle aştı.
Belediye iş hanı önünde bir araya gelen platform bileşenleri yapılan tiyatronun ardından İnsan Hakları Parkı’na yürüdü. Belediye İş hanı önünde bir araya gelen Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu’nun yürüyüşü öncesinde valinin yasaklarını konu alan ve bu yasakları esprili bir dille aktaran bir tiyatro oyunu sergilendi. Öğrenci Kolektifleri ve Halkevleri tarafından düzenlenen Vali Ercan Topaca ve İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik`in canlandırıldığı “Paket Vali” oyunu Kocaeli halkı tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Tiyatro oyunu sonrasında atılan sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen platform bileşenleri İnsan Hakları Parkı’na kadar yürüdü.
‘Mücadele devam edecek’
İnsan Hakları Parkı’nda basın açıklamasını yapan Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Eğitim-Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan,  2911 yasasına dayanarak yürüyüşlerin engellendiği ve basın açıklamalarının dava konusu yapıldığını belirterek şunları söyledi:
Demokrasi güçleri faşizmi andıran ileri demokrasi uygulamaları ile susturulmak isteniyor. Bir buçuk yıldır düzmece operasyonlar yapılıyor. Bütün bunlar AKP’nin rutin kent politikasına dönüşüyor. Toplumsal muhalefet, gözdağı ile sindirilmeye çalışılıyor. Susmayacağız ve direneceğiz. Sahte ileri demokrasiye karşı gerçek demokrasi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü yaşadığımız kent bize çocuklarımızın emanetidir. Ve biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek; temiz, sağlıklı, demokratik bir kent bırakacağız.
Basın açıklamasının ardından eylem son buldu.

Hiç yorum yok