HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

“Esad ajanı” haberleri, üniversiteye yeni bir saldırının işareti mi?

AKP karşıtı direnişin bastırılamayan odağı üniversite muhalefeti bu kez de istihbarat oyunlarıyla hedef gösteriliyor. Milliyet gazetesi...

AKP karşıtı direnişin bastırılamayan odağı üniversite muhalefeti bu kez de istihbarat oyunlarıyla hedef gösteriliyor. Milliyet gazetesinin istihbaratın raporuna dayandırdığı haberine göre Dicle Üniversitesi, ODTÜ ve İstanbul Üniversitesi’nde yaşanan gerici faşist saldırılar meğer “30 Esad ajanı”nın işiymiş

Dicle Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne ODTÜ’den KTÜ’ye birçok üniversitede faşist, gerici saldırılar sürerken üniversitelerde giderek artan çatışmaların sorumlusunu MİT buldu, Milliyet kamuoyuna duyurdu.
Milliyet gazetesi, istihbarat birimlerine dayandırdığı bilgilere göre bugün (27 Nisan) bir özel haber yayımladı. “Üniversitelerde son günlerde yaşanan öğrenci kavgalarında El Muhaberat parmağı! 30 Suriye Ajanı kampüste” başlığıyla yayımlanan Sertaç Koç imzalı haberin girişinde Türkiye ile Suriye arasında var olan gerilimin sıcaklığına değiniliyor.
Saldırganları gizlemek, polise bahane sunmak…
AKP, Suriye ile olan gerilimi üniversitelerdeki olaylara bağlamak, AKP’ye yönelik öfkenin hedefini şaşırtmak için istihbaratı harekete geçirmiş. İstihbaratın bilgilendirmesiyle yapılan haberde üniversitelerdeki sol ve Kürt düşmanlığı üzerinden yapılan saldırıların hedefini bulanıklaştırmak, saldırganları gizlemek ve üniversitedeki polis ve istihbarat etkinliğini meşrulaştırmak için yeni bir “düşman” ortaya çıkarılmış. O da “Esad’ın ajanları”.
Habere göre, Suriye İstihbarat Örgütü El Muhaberat son dönemde üniversitelerde yaşanan öğrenci çatışmalarını kullanmak istemiş. Bu nedenle çözüm sürecine darbe vurmak ve Türkiye’de kaos çıkarmak için faaliyetlerde bulunuyormuş. Haberin devamında ise El Muhaberat’ın “operasyonel” faaliyetlerini artırmak için Suriyeli sığınmacılar arasında Türkiye’ye 30 kişilik ajan ekibinin sızdırıldığı iddia ediliyor.
Saldırganlar AKP’ye ve polise uzak değil
Özel eğitim almış olan bu 30 kişilik “ajan” ekibi ilk olarak Dicle Üniversitesi’nde aktif rol almış daha sonra İstanbul Üniversitesi ve ODTÜ gibi farklı üniversitelere dağılmış. İstanbul Üniversitesi’nde farklı zamanlarda meydana gelen “dini motifli” bazı eylemlerde bu ajanlar tespit edilmiş ancak İstanbul Üniversitesi’ndeki saldırıda gericilerin polis gözetiminde okula girmesi, polis koruması altında üniversitelilere saldırması, polisin saldırganları değil solcu öğrencileri gözaltına alması istihbarat raporunda görmezden gelinmiş.
Oysa saldırılarda Hizbullah, Anadolu Gençlik Derneği, Müslüman Gençlik, MHP gibi AKP’ye ve polise uzak olmayan grupların başı çektiği biliniyor.
Haberde söz konusu bu üç üniversite hedef gösteriliyor. Anlaşılan AKP, “Esad ajanlarının” faaliyet yürüttüğü söylenen üniversitelere yönelik yeni bir saldırı ve denetim konsepti oluşturmak istiyor. Bunun için de Milliyet’in manşetine taşıdığı istihbarat kaynaklı haber gibi psikolojik harp operasyonları yürütüyor.

Business News