Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

İstanbul'da yangın faciası: 6 ölü!

Küçükçekmece, Kanarya Mahallesi Çaylakkuşu Sokak'taki 3 katlı apartmanın 3. katında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İtfaiye e...

Küçükçekmece, Kanarya Mahallesi Çaylakkuşu Sokak'taki 3 katlı apartmanın 3. katında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ederek söndürdüğü yangında aynı aileden 5'i çocuk 6 kişi feci şekilde yanarak can verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve ambulans sevk edildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Tweetter hesabından yaptığı açıklamada, "Küçükçekmece'de yangında hayatını kaybeden 5'i çocuk 6 yurttaşımız için acımız derin.Allah rahmet eylesin,mekanları cennet olsun" ifadelerine yer verdi.


AZİZ YENİAY: YANGIN, ELEKTRİK SOBASININ ÇEKYATI TUTUŞTURMASIYLA BAŞLAMIŞ

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, yangının elektrik sobasının çekyatı tutuşturması nedeniyle başladığını söyledi.

Küçükçekmece’de Kanarya Mahallesi’nde 6 kişinin yanarak öldüğü yangının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Başkan Yeniay, yangında ölenlerin 3 aileye mensup vatandaşlar olduğunu belirtip şunları söyledi: "Ölenlerden annenin 20 yaşında ve 2 çocuğu olduğunu öğrendik. Almanya’dan ziyarete gelmişler. Çocuklarından biri 7 aylık diğeri ise 4 yaşlarında. Başka bir aileden 2 çocuk ve diğer bir aileden de 4-5 yaşlarında çocuk vefat etmiş. Yangın, itfaiyeden aldığım bilgiye göre çekyat kenarında bulunan elektrikli sobanın çekyatın köşesini tutuşturması sonucu alevler başlamış. Patlama bulguları söz konusu değil. Yangının çıktığı daire dubleks bir daire. Alevler kapının ağzında olduğu için yangından kaçamamışlar. Sadece 2 çocuk yangından şans eseri kurtulmuş."

Öte yandan yangında, ölen 5’i çocuk 6 kişinin cenazeleri, olay yerindeki incelemelerin tamamlanmasının ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

YANGINDA EŞİ VE ÇOCUĞUNU KAYBETTİ

Yangında eşi Elif Erten ile çocuğunu kaybeden baba İdris Erten olay yerinde sinir krizi geçirip bayıldı. Eşini ve çocuklarını kaybeeden Erten’e ilk müdahaleyi olay yerinde hazır bekletilen ambulanstaki sağlık ekipleri yaptı. Çocuklarının ölüm haberini alıp olay yerine gelen yakınları, ağıt yaktılar.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Küçükçekmece’deki yangında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu. Yangında ölenlerin Elif Erten (20), Nisanur Erten 7 aylık, Fatmagül Erten (5), Ömer Bahçi (4) ve ikiz kardeşler Aylin ve Hilal Bahçi (6) olduğu öğrenildi.