Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

İTÜ Rektörü, kantin ihalesini AKP’li vekilin oğluna verdi

İTÜ Rektörü Mehmet Karaca, 2012 Haziran ayında yapılan rektörlük seçim sürecinde senatonun “kar amacı gütmeyen kantin” kararını uygulay...

İTÜ Rektörü Mehmet Karaca, 2012 Haziran ayında yapılan rektörlük seçim sürecinde senatonun “kar amacı gütmeyen kantin” kararını uygulayacağını söylemişti. Ancak İTÜ Kolektif’in ortaya çıkardığı habere göre Karaca, rektörlüğe atanmasının ardından kantini gizli kapaklı ihaleye vermiş. İhale sonucunda ise kantinlerin işletmesi, AKP 22. Dönem Milletvekili Yüksel Çavuşoğlu’nun oğlu Muhammet Çavuşoğlu’nun şirketi olan MAİN Gıda’ya verilmiş. Habere göre, şu an üniversitenin Maslak Kampüsü’ndeki kantinlerini MAİN Gıda Müdürü Fatma Çavuşoğlu işletiyor.
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde özellikle de İTÜ Vadi Yurdu’nda üç yıldır süren “kar amacı gütmeyen” öğrenci kantini mücadelesi 2012 Mayıs’ında kazanımla sonuçlanmıştı. Üniversite Senatosu tarafından alınan kararla ilgili 9 Mayıs 2012′de İTÜ’nün internet sitesinde bir açıklama yayımlanmıştı.
Açıklamanın tamamı şu şekildeydi:
“Üniversitemiz Ayazağa Yerleşkesindeki öğrenci kantinlerinin işletilmesi ile ilgili Kampüs Gıda Davet Org. Tur. İşl. Tic. Ltd. Şti.  ile yapılan üç yıllık sözleşme 14.06.2012 tarihinde sona erecektir.  
Öğrenci kantinlerimizin bu tarihten sonra ne şekilde işletileceği konusu, Üniversite Senatosunun 03.05.2012 günlü 553 sayılı toplantısında görüşülmüş ve kantinlerimizin kar amacı gütmeden, öğrencilerimizin de istihdam edileceği, Üniversitemiz Rektörlüğüne bağlı olarak oluşturulacak ‘‘İTÜ Sosyal Tesisler İşletmesi’’ ile yürütülmesi uygun bulunmuştur.  
Saygılarımızla,  
İTÜ Rektörlüğü”
2012-2013 eğitim döneminin başında Karaca’dan “kar amacı gütmeyen” kantinlerini isteyen ve bin dilekçeyle rektörlüğe giden Vadi Yurdu öğrencileri, “Kantinleri çok ucuza işletmesi şartıyla üniversitemizden mezun iki hevesli arkadaşa verdik” yalanıyla karşılaşmıştı.

Hiç yorum yok