Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Önce gaz bombası attılar, ardından minibüsle...

Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi’nde dün gözaltına alınan 42 öğrenci gece 00.30 sularında serbest bırakıldı. Karakol önünde arkadaşl...

Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi’nde dün gözaltına alınan 42 öğrenci gece 00.30 sularında serbest bırakıldı. Karakol önünde arkadaşlarını bekleyen öğrencilere çevik kuvvet önce gaz bombası attı daha sonra da minibüsle çarptığı iki öğrenciyi yaraladı.

42 öğrenci, Ülkü Ocakları’nın üniversitede açtığı “Türklük için bir imza da sen at”, “Türkiye Türklerindir” yazılı standın kaldırılmasını isteyince çıkan tartışmadan sonra okula gelen çevik kuvvetin gaz ve coplu saldırıyla gözaltına alınmıştı.
Karakol önünde gözaltına alınan arkadaşlarını bekleyen öğrencilerle çevik kuvvet ekipleri arasında yaşanan gerginlik sonrası gaz bombası atıldı. Öğrenciler, daha sonra bir çevik kuvvet minibüsünün üzerlerine doğru sürüldüğünü ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi Yasin Levent adlı öğrencinin minibüsün altında sürüklenirken bir başka öğrencinin de ayağının üstünden minibüs geçtiğini belirtti.
bianet'in ulaştığı ÖDP Samsun İl Başkanı Münir Ergin olay sonrası karakol önüne gittiklerini ve yaralanan öğrencileri hastaneye kaldırdıklarını belirtti. Minibüsün ayağını ezdiği öğrenci dün akşam tedavisinin ardından taburcu edilirken, bugün taburcu edilen Yasin Levent bianet’e konuştu:
“Karakol önünde yaklaşık 50 kişi arkadaşlarımızı bekliyorduk. Çevik kuvvet laf atarak tahrik ediyor, gerilimler oluyordu. Gaz bombası atıldı.
“Daha sonra arkamdan üzerime sürülen aracın altında sürüklendim. Herkes kaçışıyordu.
“Başımda şişlik var, ayağım yaralı.” (BK)BİANET
* Fotoğraf: muhalefet.org

Hiç yorum yok