Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

POLİS DE Mİ HİZBULLAH? (FotoHaber)

Dicle Üniversitesi'nde dün Hizbullahçıların Kürt öğrencilere saldırmasının ve polisin seyirci kalmasının ardından, dünkü saldırıyı ...

Dicle Üniversitesi'nde dün Hizbullahçıların Kürt öğrencilere saldırmasının ve polisin seyirci kalmasının ardından, dünkü saldırıyı protesto eden öğrencilere polis bugün biber gazlarıyla müdahale etti.
Dicle Üniversitesi'nde Hizbullahçıların Kürt öğrencilere saldırmasının ardından, polis saldırıyı protesto için eylem yapan öğrencilere müdahale etti.
ANF'de yer alan habere göre, dünkü saldırıyı protesto etmek amacıyla Eğitim Fakültesi önünde biraraya gelen öğrencilere polis gaz bombaları ile saldırdı.
Sık sık, "Dicle faşizme mezar olacak" sloganını atan DÜDER'li öğrencilere çok sayıda Eğitim Sen üyesi de destek verdi.
Eğitim Fakültesi önünden dün öğrencilere saldıran grubun bugün konferans düzenlediği Kongre Merkezi önünde açıklama yapmak isteyen öğrenciler, yürüyüşe geçti. Polisler ise, anons yaparak hiçbir açıklama ve yürüyüşe izin vermeyeceklerini duyurdu. Eğitim Sen üyeleri, barikatın kaldırılması için polis yetkileri ile görüştü. Yüzlerce öğrenci grup halinden yürüyerek, polis barikatını aştı.
Polis araziden yürüyen öğrencilere helikopterden de gaz bombası atıyor.
Öte yandan öğrencilere destek vermek için DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk da üniversiteye geldi.
 Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde dün kendilerine Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü adını veren öğrencilerin Kutlu Doğum Haftası'nda düzenleyecekleri etkinlik için bildiri dağıtmak ve afiş yapıştırmak istemesi üzerine iki karşıt grup arasında kavga çıkmıştı. Dün polisin gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ettiği öğrencilerin taşlı sopalı kavgasında 1'i polis 4 kişi de yaralanmıştı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde olaylar bugünde devam etti. Kendilerine Bilge Gençlik Kulubü adını veren öğrenciler Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlediği etkinlik öncesi namaz kılarken, etkinliğin yapılacağı salona yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Bunun üzerine tarlalardan gitmek isteyen öğrencilere polis havadan ve karadan gaz bombası ile müdahalede bulundu.

Dünkü olayların ardından bugün üniversite güne gergin başlarken, polis kampus içinde sıkı güvenlik önlemleri aldı. Batman, Şanlıurfa ve Mardin'den çok sayıda çevik kuvvet polisi ile zırhlı araçlar destek amaçlı Dicle Üniversitesi kampüs alanındaki Mimarlık, İlahiyat ve Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi girişlerinde güvenlik önlemi aldı.

TEKBİR GETİRİP, TOPLU HALDE ÖĞLEN NAMAZI KILDILAR

Bilge Gençlik Kulübü tarafından Dicle Üniversitesi Konferans Salonu'nda, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, "Peygamber Efendimiz" konulu konferans düzenlendi. Çevre illerden de gelenlerle birlikte yaklaşık bin kişi, salona girmeden önce salon önünde öğlen namazını kıldı. Namaz kılanlar arasında çarşaflı kadınlar ve sakallı sarıklı olanlar da dikkat dikkat çekti. "Kutlu Doğum Haftası'nı kazasız belasız geçirmeyi bize nasib eyle" şeklinde dua eden kalabalık, daha sonra konferansın yapılacağı salona geçip, ilahiler eşliğinde tekbir getirdi.


HAVADAN VE KARADAN GAZ BOMBALI MÜDAHALE

Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Hançerli ile öğrenci temsilcileri arasında yaşanan görüşmelerin sonuç vermemesi üzerine öğrenciler, alkışlarla dışarı çıkıp bahçede toparlanmaya başladı. bu sırada Hançerli, megafonla öğrencilere bir kaç kez uyarıda bulunarak, "Sevgili öğrenciler, kamu düzeni adına yürümenize izin verilmeyecek. Yürümek isteyen öğrencilere müdühale edilecek. Sizden yürümemenizi ve dağılmanızı rica ediyoruz" dedi.


Yürüyüşe izin verilmemesi üzerine öğrenciler, önce İlahiyat Fakültesi tarafındaki tarladan yürümeye çalıştı. Güvenlik güçlerinin engellemesi üzerine geri dönen öğrenciler bu kez de İdari İktisadi Bilimler Fakültesi tarafına geçerek, tarladan, konferansın yapıldığı salona doğru yürümeye başladı. Konferans salonu yakınına gelen öğrencilere, karadan TOMA ve Akrep ve panzerlerle tarlada müdahale edildi. Havadan polis helikopteri ve yerden de polislerin gaz bombalarıyla müdahale ettiği öğrenciler, saatler süren koşuşturmadan sonra, kampüs alanındaki fakültelere ve tarlalara doğru kaçtılar.

Konferansın yapıldığı salona doğru gelen bazı sol görüşlü öğrencilere polis copla müdahale ettiği görüldü. Kampus içinde olaylar yer yer devam ederken, polisin aldığı önlemler de sürüyor.

TUĞLUK'UN BAŞINA SU ŞİŞESİ İSABET ETTİ!

Bu arada İktisati ve İdari Bilimler ile Ziya Gökalp Eğitim Fakülteleri arasında bekleyen karşı görüşlü grup da polis kontrolünde buraya getirilen otobüslerle kent merkezinde götürülmek istendi. Olaylar üzerine üniversiteye gelen Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, bu grubu ikna ederek otobüslere binmelerini sağladı. Ancak, öğrenciler otobüslere bindikten sonra önlem alan çevik kuvvet polisi ile grup arasında olaylar devam etti. Bu sırada bazı polislerin otobüsleri tekmeleyip bazılarının da otobüstekilere taş ve pet şişeler attıkları gözlendi. Atılan bir su şişesi Milletvekili Tuğluk’un başına isabet etti. Acı içinde kıvranan Aysel Tuğluk otobüs içine aldı. Yeniden aşağı inen Tuğluk, polisin otobüse müdahale etmesini engelledi.


Olayların yatışmasının ardından polis kontrolünde kent merkezine otobüslerle getirilen grubun bulunduğu konvoyun önü, Elazığ Caddesi üzerindeki Orgeneral Galip Deniz Kışlası önünde bekleyen sağ görüşlü öğrenciler tarafından kesildi. Polis, buradaki öğrencilere de biber gazıyla müdahale ederek, dağıttı.

Hiç yorum yok