Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

STV CHP'li vekili hedef gösterdi

Duruşmaları izlemek üzere Silivri’de bulunan yüz binlerce kişi içinde çok sayıda CHP Milletvekili de vardı. O vekillerden Ali Özgündüz...

Duruşmaları izlemek üzere Silivri’de bulunan yüz binlerce kişi içinde çok sayıda CHP Milletvekili de vardı. O vekillerden Ali Özgündüz, cemaate yakınlığı ile bilinen STV'de hedef gösterildi.

Ergenekon Davası'nda savcıların mütalaalarını açıklamalarının ardından görülen ilk duruşmada binlerce kişi mahkeme önünde toplandı.

Mahkeme, duruşma disiplinini bozan davranışların devam ettiğini öne sürerek duruşmayı 11 Nisan'a erteledi.

Duruşmaları izlemek üzere Silivri’de bulunan yüz binlerce kişi arasında çok sayıda CHP Milletvekili de vardı. Bunlardan biri de İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’dü. Yalnız, Özgündüz’ün bir farkı vardı. Kendisi cemaate yakınlığı ile bilinen STV Haber'de yapılan haberlerle hedef gösterildi. Jeneriklerle süslenen haber aynı bültende defalarca tekrarlandı.

1982 Anayasası’nın 141. maddesi “Mahkemelerde duruşmalar herkese açıktır.” dese de bugün Silivri'nin içinde de dışında da Anayasanın geçerliliği yoktu.

CEMAAT KANALI BİR MİLLETVEKİLİNİ HEDEF GÖSTERİYOR

Görüntülerden de dikkat edeceğiniz gibi, CHP’li Özgündüz Anayasanın 141. maddesinde geçen hükmün yaşama geçirilmesi için çaba sarf ediyordu. Duruşmayı izlemesi Anayasa tarafından güvence altına alınmış halkın, duruşma salonuna girerek bu Anayasal hakkını kullanması konusunda yol gösteren Ali Özgündüz; ayrıca, sıkışan, gazdan etkilenen, boğulan, ezilme tehlikesi geçiren kişilerin kurtulması amacıyla yol gösterirken STV’de hedef haline getirildiği video haberi yorumsuz yayınlıyoruz:

Hiç yorum yok