Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

18 ölü 22 yaralı var... Halk, sığınmacıların evlerine saldırıyor!

Hatay´ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalarda ilk bilgilere göre, 18 kişinin öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı bildirildi. İçi...

Hatay´ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalarda ilk bilgilere göre, 18 kişinin öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı bildirildi.
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay Reyhanlı’da saat 12.55’te belediye ve PTT binası önünde 2 bomba yüklü aracın patlatıldığını belirterek, “Şu ana kadar 18 ölü 22 yaralı var. Sayıların artmasından endişe ediyoruz. Valimiz olay yerine intikal etti.
Jandarma Genel Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gerekli talimatı verdik. Bölgeye de her türlü sağlık sevkiyatı yapılıyor” dedi. Güler, “saldırının arkasında kimler var” yönündeki soruya ise “Araştırıyoruz” diye yanıt verdi.
Patlamanın hemen ardından halk, Suriyeli sığınmacıların evlerine saldırmaya başladı. Reyhanlı merkezde toplam nüfusun 65 bin olduğu, bu sayının 4'te birinin Suriyelilerden oluştuğu öğrenildi. Söz konusu sığınmacıların yasal yollardan Reyhanlı'ya geldiği ifade ediliyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalar nedeniyle bölgeye yaklaşık 15 ambulansın ulaştığını belirterek, "Ambulans helikopterlerimiz ve 2 ambulans uçağımız, hazırlık aşamasında. Onların da en kısa zamanda bölgeye sevk hazırlıklarını yaptık, bölgeye intikal edecekler" dedi.
Müezzinoğlu, Hemşireler Haftası dolayısıyla verilecek ödül töreni için geldiği Mardin'de, Reyhanlı'daki patlama haberini aldı.
İçişleri Bakanı Muammer Güler'le gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, bölgeye yaklaşık 15 ambulansın ulaştığını ifade etti.
Müezzinoğlu, "Ambulans helikopterlerimiz ve 2 ambulans uçağımız hazırlık aşamasında. Onların da en kısa zamanda sevk hazırlıklarını yaptık, bölgeye intikal edecekler. Ümit ediyoruz ki yaralı sayısında artış olmasın, ölü sayısında artış olmasın. İl genel sekreterimiz ve il sağlık müdürümüz oraya ulaştı. Valimizle birlikte değerlendirmeler yapıyorlar" diye konuştu.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Turan Buzgan'ın da olay yerine gitmek için hazırlık yaptığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, bölgedeki hastanelerde boş yatak tespiti yaptıklarını, sağlık açısından gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.