Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

AKP'nin şaşısı yine "Gündem Aldı"(!): "Kampüs yerine külliye desek ne olur ki"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Karaman'daki Türk Dil Bayramı kutlamalarında, Türkçe'nin önemine değindi. Yaba...

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Karaman'daki Türk Dil Bayramı kutlamalarında, Türkçe'nin önemine değindi. Yabancı kelimelerin kullanımını eleştiren Çiçek, "Bir çok yerde kampüs diyoruz. Niye? Külliye desek bir sıkıntı mı vardı ki? Uzunca süre biz bunlara külliye diyorduk. Süleymaniye külliyesi, Selimiye külliyesi. Ama şimdi kampüs oldu. Kempüs (Campüs) oldu. Telaffuzunda bile ihtilafa düşüyoruz" dedi.

KAMPÜS YERİNE KÜLLİYE

81 ilde üniversite bulunduğuna ifade eden Cemil Çiçek, üniversitelerin hem dilin ve kültürün korunması, hem de üretilmesi noktasında ciddi bir çabanın ve gayretin içinde olması gerektiğini belirtti. Kendi dilini kullanamayan toplumun beyninde gelişmeyeceğini savunan Çiçek, sözlerini söyledi: "Kendi dilini kullanmayan toplumun beyni de gelişmez, ilmi de, irfanı da gelişmez. Onun için dil, bu kadar önemli bir konudur. Birçok yerde kampüs diyoruz. Niye? Külliye desek bir sıkıntı mı vardı ki? Uzunca süre biz bunlara külliye diyorduk. Süleymaniye külliyesi, Selimiye külliyesi. Ama şimdi kampüs oldu. Campus (KempüS) oldu. Telaffuzunda bile ihtilafa düşüyoruz. Zaten yeteri kadar, kendi aramızda ihtilafımız var. Bir de dil üzerinden telaffuz üzerinden bunları söylemeye çalışıyoruz."