Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

ÇHD 12. Genel Kurulu’nu tutuklu avukatlara ithaf etti

Çağdaş Hukukçular Derneği’nin tutuklu avukatlara ithaf ettiği 12. Genel Kurul’da avukatlar, hak ve adalet mücadelesini tüm engellemeler...

Çağdaş Hukukçular Derneği’nin tutuklu avukatlara ithaf ettiği 12. Genel Kurul’da avukatlar, hak ve adalet mücadelesini tüm engellemelere karşın sürdüreceklerini vurguladılar
Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) iki gün sürecek olan 12. Genel Kurulu’nun ilk günü sona erdi. Tutuklu avukatlara ithaf edilen 12. Genel Kurul’da hak ve adalet mücadelesinin sürdürüleceği vurgulandı. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan ÇHD Genel Sekreteri Hüseyin Aslan, dernek üyesi 13, toplam 35 avukatın hapishanede olduğunu söyledi.
Aslan, yaptığı konuşmasında tutuklu bulunan avukatların “halkın avukatı” olduğunu vurgulayarak, “Yoldaşlarımız, yok sayılan Kürtlerin, hakları gasp edilen işçilerin, işkenceye uğrayan devrimcilerin, gecekondusu yıkılan yoksulun avukatlarıdır” dedi. Genel Başkan Selçuk Kozağaçlı’nın da dört aydır hapishanede olduğunu belirten Aslan, Türkiye’deki hapishanelerde 35 tutuklu avukat olduğunu, bu yüzden bu Genel Kurul’un tutuklu avukatlara ithaf edildiğini ifade etti.
Genel kurul çalışmalarına çok sayıda milletvekili ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de destek verdi.
‘Avukatlar hiç olmadığı kadar soruşturuldu’
ÇHD’nin 12. Genel Kurulu’nda hazırlanan bir Faaliyet Raporu da açıklandı. Raporda, Türkiye tarihinde hiç görülmedik ölçüde tutuklu avukat bulunduğu tespiti yapıldı. Terörle Mücadele Kanunu (TMK) çerçevesinde 78 avukata dava açıldığı, 8 avukata ceza verildiği 52 avukatın hapishaneye girdiği ve 35′inin halen tutuklu olduğu da bu raporda belirtildi. Hasta tutsaklara da değinilen raporda, ölümcül hastalara uygulanan tecritin arttığı ifade edilirken, bu durumun temel hak ve özgürlüklere aykırı olduğu vurgulandı.