Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Direnişteki THY işçisi yalnız kalmadı

THY grevinin 5′inci gününde Halkevleri, TKP, EMEP, Hey Tekstil işçileri, Adalet için Hukukçular Platformu, Oyuncular Sendikası işçilere ...

THY grevinin 5′inci gününde Halkevleri, TKP, EMEP, Hey Tekstil işçileri, Adalet için Hukukçular Platformu, Oyuncular Sendikası işçilere destek ziyaretinde bulundu
Hava-İş Sendikası’nın başlatmış olduğu grevin 5′inci gününde Halkevleri, EMEP, TKP, Adalet için Hukukçular Platformu, Oyuncular Sendikası direnişteki THY işçilerine destek ziyaretinde bulundu.
Yenibosna Metro önünde buluşan Halkevciler, dayanışma ziyaretine gittikleri sırada “Ulaşım haktır satılamaz” sloganlarıyla metro turnikelerinden atladı.
IMG_7105
Sloganlarla grev alanına giren Halkevciler, THY işçilerinin alkışlarıyla karşılandı. Türkiye’nin dört bir yanında halkın hakları mücadelesi verdiklerini söyleyen Halkevciler, grevdeki THY işçilerinin onurlu mücadelesinde de her daim yanlarında olduklarını belirtti.
Halkevleri adına yapılan konuşmada, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarının bugün hala geçerliliğini koruduğunu ve mücadeleyi pekiştirdiğini söylendi. IMG_7127
Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Emek Partisi üyeleri ve işten atılan ISMACO işçileri direnişteki THY işçilerini ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Gürkan, THY işçilerinin hem polisin hem de işverenin baskısıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, sadece polisle yetinmeyen yönetimin aynı zamanda grevin başından beri grevi kırma peşinde olduğunu ifade etti. Gürkan’dan sonra konuşan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, greve katılanların sayısının her geçen gün arttığını ifade etti.
emep thy
İşten atılan ISMACO işçisi, THY işçilerinin zafer kazanmasının sınıfı mücadelesi için önemli olduğunu söyledi.
Havayolu işçilerine destek için grev alanına “THY işçisi kazanacak” sloganlarıyla gelen TKP adına açıklamada bulunan Merkez Komite Üyesi Kurtuluş Kılçer, THY yönetiminin grev kırıcılığından vazgeçip anlaşma masasına oturmasını söyleyerek, THY direnişini sonuna kadar sahiplendiklerini belirtti.
tkpthy12
HEY Tekstil işçileri, grevdeki emekçilerin yanına geldi. HEY Tekstil işçileri adına 1 Mayıs’ta polis şiddetine uğrayan Dilan Alp’in babası Ali Ekber Alp de Dilan’ın selamlarını THY işçilerine iletti.
THY işçilerine destek için grev alanına gelen Adalet İçin Hukukçular adına konuşan Hande Heper, hukukçular olarak grevi desteklediklerini söyledi. Heper, “Grevinize yandaş medya taş koymaya çalıştı. AKP THY’nin yanında olduğunu söylüyor, biz de THY emekçilerinin yanındayız. Mücadelede siz kazanacaksınız” dedi.
Oyuncular Sendikası adına konuşan Başkan Mehmet Ali Alabora, bütün Türkiye’yi THY işçilerine destek vermeye çağırarak “THY işçileri güvenli koşullarda çalışacak ki biz de havada güvenle seyahat edelim” dedi.