Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

“İnsanın en büyük yargıcı kendi vicdanıdır”

Her ölüm bir kıyamettir. Siz bedenlerinizi ölüme yatırarak ölü vicdanlara sesleniyorsanız bu halkın halk olmaktan kaynaklı meşru talepl...

Her ölüm bir kıyamettir. Siz bedenlerinizi ölüme yatırarak ölü vicdanlara sesleniyorsanız bu halkın halk olmaktan kaynaklı meşru taleplerinin yerine getirilmesi için dört duvar demir ranza üzerinde yaşamı uğrunda ölecek kadar sevdiğinizi haykırıyorsanız biz de dışarıda direnmeye bin canımız olsa binini de feda etmeye hazırız. Süresiz dönüşümsüz açlık grevleriniz dışarıda halk ve demokratik kitle örgütleri tarafından büyük bir direniş ve kararlılıkla sahipleniliyor. Sizi unutmak, eyleminize seyirci kalmak ihanettir. Dostoyevski, “İnsanın en büyük yargıcı kendi vicdanıdır” der Suç ve Ceza romanında. Talepleriniz taleplerimiz, çığlığınız çığlığımızdır.
Heval siz bu kararlı tutumunuz ile ölü vicdanları bile uyandıran eyleminiz ile yeni bir direniş ağı ördünüz. Bize düşen sorumlulukların bilincindeyiz. Bu direniş ağı etrafında halkımız, halkımızın güneşi özgür olana dek, talepleriniz-talebimiz yerine gelene dek kesintisiz direneceğiz. Sesinize ses katmak, direnişinizi büyütmek boynumuzun borcudur. Ape Musa ne güzel de söylüyor “Kürdistan yaşamın diğer adı direnmektir”. Kürde direnmekten başka bir yol kalmamıştır. Eyleminizi saygıyla selamlıyoruz, tüm yurtsever devrimci tutsaklar onurumuzdur.
Yaşasın zindan direnişiniz-direnişimiz. Yaşasın halkı için halkının talepleri için bedenini ölüme yatıran bu halkın yiğit evlatları!
Umut Kavgada