HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Obama'dan önceki ve Obama'dan sonraki Recep...

Başbakan Tayyip Erdoğan, bakanlarından, bürokratlarından ve 100′e yakın iş insanından oluşan bir heyetle birlikte beklenen ABD ziyaretin...

Başbakan Tayyip Erdoğan, bakanlarından, bürokratlarından ve 100′e yakın iş insanından oluşan bir heyetle birlikte beklenen ABD ziyaretini gerçekleştirdi. ABD Başkanı Barack Obama ve Tayyip Erdoğan, görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenledi.  Ziyaretinin hemen öncesinde uçuşa yasak bölge ve askeri müdahale gibi talepleri dile getiren Erdoğan, basın toplantısında istediklerini elde edememiş, üstelik de daha önceki açıklamalarının tam tersi bir çizgiye çekilmiş olduğu görüldü.
Obama’dan önce Erdoğan:
Siyasi olarak 1. Cenevre Konferansı’ndan sonuç alınamadı. 2. Cenevre de ipe un sermek gibi duruyor. Başka çözümler için bakacağız. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin yapısı bu tür adımların atılmasına vesile oluyor. Rusya ve Çin attıkları tavırla adımları engelliyor. Biz Beşar’ın avukatı değiliz demelerine rağmen ne Rusya ne Çin olumlu adım atmadılar. Bu sürece olumlu bakan ülkelerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Obama’dan sonra Erdoğan:
Cenevre görüşmelerin devamı olarak, bu sürecin içinde Rusya’nın, Çin’in olması çok çok önemli. Bunu BM Güvenlik Konseyi üyeleri açısından önemsiyoruz. Onların da işe katılımı süreci hızlandıracaktır.

Business News