Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Okmeydanı halkı, barınma hakkı için yürüdü

İstanbul Okmeydanı’nda mahalleliler kentsel dönüşüme karşı 26 Mayıs’ta eylem yaptı. Mahalleliler, dört gün sonra göstermelik tapu verme...

İstanbul Okmeydanı’nda mahalleliler kentsel dönüşüme karşı 26 Mayıs’ta eylem yaptı. Mahalleliler, dört gün sonra göstermelik tapu vermek için Okmeydanı’na gelecek olan Başbakan Erdoğan’ın açılış yapacağı alana yürüdü
26 mayis okm 4İstanbul Okmeydanı’nda yapılması planlanan kentsel dönüşüme karşı 26 Mayıs’ta, Okmeydanı Tapu ve Plan Takip Komisyonu eylem yaptı. 29 Mayıs’taki Okçular Tekkesi ve Poligonu’nun açılışına katılacak olan Başbakan Erdoğan’ın 15- 20 kişiye sembolik olarak tapu verileceği bilgisi üzerine yüzlerce kişi toplandı. Mahalleliler, Dikilitaş Parkı’ndan yola çıkarak Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinden açılışın yapılacağı alana yürüdü. Yürüyüş sırasında, “Göstermelik hisseli tapu istemiyoruz. Evimize karşılık ev istiyoruz” pankartı taşıyan mahalleliler, “İşgalci değil hak sahibiyiz”, “Barınma hakkımız engellenemez”, “Rant için değil halk için plan” sloganları attı.
Açılışın yapılacağı alanda, Okmeydanı Tapu ve Plan Takip Komisyonu adına konuşan Sevim Aşkın, “Okmeydanı’nın 50 yıldır çözülemeyen tapu sorununu propaganda malzemesi yapmak isteyen AKP, hak sahiplerini mağdur etmeye devam ediyor. Kentsel dönüşüm planı gereği, önce 40 ev daha sonra top sahası ve park yıkılarak buraya ‘Okçular Tekkesi ve Poligonu’ adı altında binalar yapıldı” dedi.
“Kulaksız’da gerçekleştirilen bu uygulama, yeşil alan yapılacağı söylenen diğer sit alanlarının da ilerde ticaret alanlarına dönüştürüleceğini göstermektedir” diyen Aşkın,asıl maksadın tarihi korumak ve yeşil alan açmak olmadığını, rant alanı yaratmak olduğunu vurguladı.
okmeydanihabericiAşkın, yandaşlara rant sağlamak için mahallelilerin ortak malı olan alanın işletmesini, kuruculuğunu Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Kadir Topbaş’ın oğlu Hüseyin Ersan Topbaş, Ahmet Misbah Demircan, AKP Beyoğlu eski ilçe başkanı Haydar Ali Yıldız’ın yaptığı Okçuluk Vakfı’na devredildiğini söyledi.
4706 sayılı yasaya göre ödemeleri aksatanların haklarının ihale yoluyla satışa çıkarılacağını söyleyen Aşkın, “Parası olmayanların Okmeydanı’ndan kovulacağı bir durumla karşılaşacağız” dedi. Okmeydanı’nın gerçek sahiplerinin parası olmadığı için kovulacağını belirten Aşkın, yerlerine zenginlerin geleceğini söyledi.
Aşkın’ın ardından sözü Okmeydanı Çevre Koruma Derneği Başkanı Ali Çetkin aldı. Çetkin Okmeydanı halkının yıllardır tapu mücadelesi verdiğini, bundan sonra da hakları olan tapularını almak için hep birlikte mücadele edeceklerini vurguladı.