Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Hatay: “Savaş değil barış, kentimizde huzur istiyoruz”

Hatay Halkevi’nin düzenlediği “Barış ve Kardeşlik İçin Büyük Halk Buluşması” 26 Mayıs’ta Karaçay beldesinde düzenlendi. Buluşmanın ortak...

Hatay Halkevi’nin düzenlediği “Barış ve Kardeşlik İçin Büyük Halk Buluşması” 26 Mayıs’ta Karaçay beldesinde düzenlendi. Buluşmanın ortak söylemi, “Savaş değil barış, kentimizde huzur istiyoruz” oldu
DSCF9758
Hatay Halkevi’nin düzenlediği “Barış ve Kardeşlik İçin Büyük Halk Buluşması” 26 Mayıs’ta Karaçay beldesinde düzenlendi.
Gazeteci Ali Yolcu’nun moderatörlüğünü yaptığı buluşmaya üç köyün muhtarı, üç ilçenin belediye başkanı, dört dernek temsilcisi, bir milletvekili ile demokratik kitle örgütü ve dernek temsilcileri katıldı.
450 kişinin katıldığı etkinlikte ortak söylem “Savaş değil barış, kentimizde huzur istiyoruz” oldu.
“Yıllardır birlikte yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz”
İlk sözü alan Uzunbağ Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Refik Çiçek, özellikle Reyhanlı saldırısının ardından kentte yaratılmaya çalışılan Alevi-Sünni çatışması oyunlarına gelmeyeceklerini dile getirerek “Yüzyıllardır birlikte yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz” dedi.
DSCF9717“Savaş değil, kardeşlik ve barış istiyoruz”
Tomruksuyu Belediye Başkanı İbrahim Dinler yaptığı konuşmasında, “Herkesin dile getirdiği gibi biz savaş değil, kardeşlik ve barış istiyoruz. İsteğimiz herkesin duyarlı olmasıdır” vurgusunu yaptı.
“Bu sürece eğer dur diyemezsek devam edecek”
Dinler’in ardından söz alan Aknehir Belediye Başkanı Mehmet Mübarek, “Savaşın dini, dili, ırkı, mezhebi hiçbir ayrımı olmaz. Bunlar faşist ve emperyalist müdahalelerdir. Tunus’tan başlayarak şu an Suriye’ye kadar sıçrayan bu sürece eğer dur diyemezsek devam edecektir” dedi.
DSCF9662
“Reyhanlı saldırısından sonra bizi hedef gösterdiler”
Yaylıca Belediye Başkanı Nadir Aslan, söze “Maalesef ki Reyhanlı saldırısından sonra bizi hedef gösterdiler ve suçlu ilan ettiler” diyerek başladı. Kentteki Alevi ve Sünni köylerinin yıllardır kardeşçe yaşadıklarına dikkat çeken Aslan, “Samandağ halkı Batıyaz’la, Eriklikuyu ile kardeşçe yaşayan bir halktır. Seldiren’den erik getiririz, Samandağ’dan domates veririz. Samandağ’da halkların birbiriyle ticareti de dostluğu da mevcuttur. Bu yanlış ve lüzumsuz laflara kanmayalım. Biz bu ülkenin bir parçasıyız, üvey evladı değiliz” diyerek sözlerini tamamladı.
“Her fırsatta barışı anlatıyoruz”
Ehl-İ Beyt Kültür Ve Dayanışma Vakfı Yönetimi’nden Süleyman Tatlı İse “Vakıf olarak insanlara her fırsatta barışı anlatıyoruz. Düzenlenen bu barış etkinliğini takdirle karşılıyor, Reyhanlı olayını yapanı da yaptıranı da kınıyoruz” dedi.
“Panzehir, Türkiye halklarının vereceği mücadeledir”
Tatlıdan sonra sözü Alevi Kültür Dernekleri Hatay Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Zan aldı. Katılımcıların yoğun alkışlarla desteklediği Zan, halkı Arapça selamladı. Zan konuşmasında, “Duygularımızdan çok aklımızla hareket etmemiz gereken bir süreçten geçiyoruz. Emperyalizmin hedeflerine ulaşması için bu bölgede savaşı sürdürmesi gerekir. Emperyalizmin ipiyle kuyuya inen hiçbir halk huzura ve refaha erişmemiştir. Milyonlarca insan katledildi. Sayısız Müslüman kadına tecavüz edildi. Ve vahşet hala devam Libya’da, Mısır’da devam ediyor. Diktatörler öldürüldü de bu ülkelere demokrasi mi geldi? Sadece ABD’ye hizmet edecek diktatörler geldi” dedi.
Bölgemizi de içine alan savaşın panzehrinin Türkiye halklarının vereceği mücadele olduğunu söyleyen Ayhan Kara, “Reyhanlı’ya atılan bombayı bırakın, Hiroşima’da atılan bombaları atsalar da bu kardeşliği bozamayacaklar” dedi.
DSCF9719“Hatay’da yaprak kımıldasa biz rüzgar çıkartıyoruz”
Kara’dan sonra söz alan Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut ise, “Halkevleri olarak 80 şubemizle gözümüz Hatay’da. Hatay’da yaprak kımıldasa biz oralarda rüzgar çıkartıyoruz” diyerek Hatay halklarının yanında olacaklarını dile getirdi. Geçen yıl Hopa’da katledilen Metin Lokumcu’yu da anan Karabulut’u katılımcılar alkışlayarak destek verdi.
“Bunun hesabını soracağız”
Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz yaptığı konuşmada, “Bugün 51 vatandaşımız ölüyorsa bunun sorumlusu başbakandır. Bunu Esad’a yıkmaya çalışmayın. Üç beş mazlum gence yıkmaya çalışmayın, bu halkı korumak zorundasınız. Biz de size bunun hesabını soracağız. Başbakan kaçacak biz de kovalayacağız” diyerek AKP’nin Reyhanlı oyununu Hatay halklarının bir araya gelerek bozacağını ifade etti.
“Cihatçı katilleri kentimizden kovacağız”
Son olarak söz alan Hatay Halkevi Başkanı Eylem Mansuroğlu ise, “Sürecin bu noktaya gelmesinin nedeni AKP’dir. Hatay Halkevi olarak yürüttüğümüz çalışmalarla AKP’nin ikiyüzlü politikalarını açığa çıkardık. Çıkarmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim halkımıza sözümüz var, cihatçı katilleri kentimizden kovacağız. Savaşa meydan okuyoruz” dedi.
DSCF9666
Sendika.Org