Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Taksim Gezi Parkı’na dozer girdi, halk engelledi, parkta nöbet başladı

İstanbul’da, Taksim’i yağmalama projesinin bir unsuru olan Gezi Parkı’nı Topçu Kışlası adı altındaki AVM’ye çevirmek için 00.30 sıralar...

İstanbul’da, Taksim’i yağmalama projesinin bir unsuru olan Gezi Parkı’nı Topçu Kışlası adı altındaki AVM’ye çevirmek için 00.30 sıralarında atıldı.Ancak bölgede yaşayanlar yıkıma engel oldu. Dozer ayrılırkne çevredekiler Taksim Gezi Parkı’nda nöbete başladı.
taksimgeziparkiicinayagakalk
Taksim Gezi Parkı’nın Topçu Kışlası adı altında bir alışveriş merkezine dönüştürülmesi için atılan ilk adım bölgede yaşayanların direnişine takıldı. Taksim’i yağmalama projesinin bir ayağı olan Topçu Kışlası AVM projesi için bugün 00.30 sıralarında bir dozer parka girdi. Dozerin ağaçlara yaklaştığını gören çevredekiler parkın yıkılmaya çalışıldığını düşünerek dozerin önünde durdu.
Dozerin parka geldiğini görenlerin sordukları sorulara dozer sürücüsü yol  açtığını söyledi. O sırada parkta bulunan bir mimar “projede böyle bir yol yok” dedi. Parkta bir araya gelenlerin sayısı artınca dozer sürücüsü ve diğer çalışanlar sabah 07.30′da dönmek üzere saat 01.30 alandan ayrıldı. Çalışanların ayrılmasının ardından bölgede bulunanlar nöbet tutmaya başladı.
Sendika.Org’a ulaşan Kent Hareketleri Forumu Sekreteri Ece Demirel, Divan Otel önünde nöbete başladıklarını belirterek, Taksim için herkesin nöbete destek vermesi çağrısında bulundu.