Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

"TÜRK ORDUSU ATEŞKESE SADIK"

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, İndependent gazetesinin Ortadoğu yazarı Patrick Cockburn’a Türk Ordusunun “ateşkese uyduğunu” söyle...

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, İndependent gazetesinin Ortadoğu yazarı Patrick Cockburn’a Türk Ordusunun “ateşkese uyduğunu” söyledi.

OK: 2 BİN KADAR PKK'LI KÜÇÜK GRUPLAR HALİNDE KANDİL'E ÇEKİLECEK

Ok, 8 Mayıs'ta 2 bin kadar PKK’lının Türkiye’den küçük gruplar halinde Kandil’e doğru çekilmeye başlayacağını, “Türk Ordusunun “Ateşkese sadık kalması durumunda” çekilmenin bir iki ay süreceğini ifade etti.

Cockburn, Türkiye’den ayrılan PKK'lıların, silahlarıyla birlikte Türkiye’nin “Kürt azınlığı”na iktidarda pay sağlayarak karşılığını verip vermeyeceğini görmek için kamplarda bekleyeceklerini kaydetti.

OK: TÜRK ORDUSU ATEŞKESE SADIK

Sabri Ok, barış mutabakatına reel bir muhalefetin olmadığını anlattı ve ekledi; "Türk ordusu ateşkese sadık kalıyor, bazı insansız hava araçları ve savaş uçakları uçuyor ama eskiden olduğu kadar yok ve saldırılar da yok”

Çekilen PKK’lılara saldırılması halinde neler olacağı yönündeki soruya ise Ok, “Herhangi bir bombardıman olursa, herhangi bir şey, çekilme derhal duracak ve gerillalarımız misillemede bulunacak” karşılığını verdi.

OK: 30 YILLIK MÜCADELENİN EN GÜÇLÜ DÖNEMİ

Mülakat sırasında ayrıca "30 yıllık mücadelenin en güçlü dönemi yaşanıyor” sözlerini de kullanan Ok, “PKK’nin tavizlerine rağmen 'Türkiye’nin baskılarını' sürdürmesi durumunda ne Türkiye ne de kimse için iyi olmaz" dedi.

durushaber.com