Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Ankara’da on binler Kızılay’a aktı, polis vahşice saldırdı (Dakika dakika) 00.50

Ankara 31 Mayıs’tan bu yana direniyor, AKP faşizmine meydan okuyor. 5 Haziran Grevi’nde emekçilerin Kızılay Meydanı’na girerek yaptığı...

Ankara 31 Mayıs’tan bu yana direniyor, AKP faşizmine meydan okuyor. 5 Haziran Grevi’nde emekçilerin Kızılay Meydanı’na girerek yaptığı kutlamalara polis saldırdı, çatışmalar sürüyor
5 HAZİRAN
ankara5haziran23
İşte AKP’nin “yumuşatma” taktiği: Kızılay birkaç saniye içerisinde bu hale geldi
00.50 Halk ile polisin Kennedy Caddesi’ndeki çatışması uzak mesafeden sürüyor.
00.26 Kennedy Caddesi’ndeki gruba 2 TOMA ve 2 akreplerle saldırı başladı. Gaz bombaları ve tazyikli suyla yapılan saldırıda grup bir süre çekildi. TOMA barikatı söndürdü fakat kitle dağılmadı. Polise taşla ve havai fişekle karşılık veriliyor.
00.11 Kolej Meydanı’na gelenler, burada 2 TOMA ve 2 akrebin bir saldırısına daha uğradı. Kurtuluş’a kadar süren çatışmalar bu noktada son buldu.
23.47 Kennedy Caddesi’nde yaklaşık 1500 kişi barikatlar kurmuş halde eylemi sürdürüyor. Eylemciler ABD büyükelçiliği önündeki TOMA ve akreplere “gel gel” çağrıları yapıyor.
23.37 Kurtuluş’taki çatışmada polis Kolej kavşağına kadar püskürtüldü. Kurtuluş ve Kolej arasında kurulan barikarlar alev alev yanıyor.
Tunalı Hilmi’de çatışma sürüyor.
23.06 Radikal’in haberine göre Kızılay’daki saldırılarda 9 kişi gözaltına alındı.
23.15 itibariyle Kurtuluş
23.15 itibariyle Kurtuluş
23.02 Kurtuluş Meydanı’nda çatışmalar çok sertleşti. Polisin attığı gaz bombalarından meydanda göz gözü görmüyor. Havai fişekler atılıyor.
22.57 Radikal Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek’in tweeti: “Tunali civarindaki manzara vahim.Gaz fisekleri,evlerin camlarini kiriyor, balkonlara dusuyor.Ne yapmaya calisiyorlar?anlasilir gibi degil”
22.55 Kurtuluş’taki kitle polisin yoğun saldırısına karşın alandan ayrılmıyor, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıyor.
22.46 Kuğulupark’ta da TOMA’larla bir kez daha saldırı başladı.
22.45 Mamak’tan gelen halk Kurtuluş’ta barikatlar kurarak polis saldırılarına direniyor.
22.42 Ulusal Kanal’ın haberine göre kanalın Ankara Temsilcisi Mustafa Kaya ve kameramanı Serkan Bayraktar gözaltına alındı.
22.37 Dikmen’deki yürüyüş yaklaşık 5 bin kişiye ulaştı. Halk, Polisevi’nin önüne kadar geldi.
22.34 Keçiören’deki yürüyüş sürüyor. Yaklaşık 3 bin kişi yeniden Danişment’e geldi.
22.30 Kızılay’daki saldırılardan sonra Cebeci’de buluşan ve Mamak’tan yürüyen binlerce kişi Kurtuluş Meydanı’nı kapattı. Kitleye TOMA’lar ve akreplerle saldırı başladı.
22.28 Kızılay’daki çevik kuvvet polisleri Ziya Gökalp Caddesi’nin ara sokaklarına dağıldı.
22.06 Tuzluçayır’dan yürüyüşe geçen halk Cebeci’ye ulaştı.
21.54 Tuzluçayır Meydanı’ndan yaklaşık 500 kişi Kızılay yönüne doğru yürüyüşe geçti.
21.52 Yaklaşık bin kişi Esat Caddesi’nden Tunalı Hilmi’ye doğru yürüyüşe geçti.  Tunalı Hilmi Caddesi’nin üzerinde onlarca barikat kuruldu.
21.49 Dikmen Caddesi’nden 1500 kişi yolu keserek yürüyüşe geçti.
21.47 Seyranbağları’nda da halk “Hükümet istifa” sloganlarıyla yürüyüşe başladı. Mamak’ta ise Ege Mahallesi’nden yaklaşık 2 bin kişi Nato Yolu’nu trafiğe kapattı.
21.45 Esat-Tunalı Dörtyol’da da gaz bombaları atıldı. Vatandaşlar ve esnaf polis saldırısına tepki gösterdi.
21.41 Kuğulupark’ın içinde gürültü eylemi yapan halka gaz bombaları ve tazyikli suyla yapılan saldırıda park duman altında kaldı. Halk Tunalı Hilmi Caddesi’ni trafiğe kapattı.
21.37 Ziya Gökalp Caddesi’nin Kızılay Meydanı ile Mithatpaşa Caddesi arasındaki bölümünde yeniden çatışma başladı.
Kızılay'daki polis saldırısından birkaç dakika önce.
Kızılay’daki polis saldırısından birkaç dakika önce.
21.31 Necatibey Caddesi ve Maltepe’nin ara sokaklarında da polis gaz bombaları atıyor.
21.29 Sakarya Caddesi’nde saldırılardan sonra bir kez daha bir araya gelen 500 kişilik gruba polis tekrar saldırdı, çatışma başladı.
21.28 Keçiören’de Danişmen’te yaklaşık 500 kişi buluştu ve 19 Mayıs Mahallesi’ne doğru yürüyüşe geçti.
21.21 Kızılay, Sakarya, Kolej, Kurtuluş bölgelerindeki çatışmalar şimdilik sona erdi. Sokaklarda TOMA’lar, akrepler ve çevik kuvvet polisleri gezmeye devam ediyor.
21.18 Tunalı Hilmi Caddesi’nde tencere tavalarıyla eylem yapan halka TOMA’larla polis saldırısı başladı.
21.11 Saat 21.00 itibariyle mahallelerdeki gürültü eylemleri başladı. Tuzluçayır Meydanı’nda, Ayrancı’da, Küçükesat’ta, TOKİ Turkuvaz Evleri’nde, Yüzüncü Yıl’da ve Çukurambar’da halk sokaklara çıkıyor.
21.08 Polis saldırısı sırasında yüzüne gaz bombası kapsülü isabet eden Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız hastaneye kaldırıldı. Yıldız, tedavisi yapıldı.
21.05 Ankara’daki saldırının Hürriyet’te yayımlanan ilk görüntüleri için tıklayın