Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Grevcileri tehdit eden CHP’li Belediye’ye Gökçek’ten kutlama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “AKP durmazsa biz hayatı durduracağız” sloganıyla greve çıkan işçileri tehdit edince Gö...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “AKP durmazsa biz hayatı durduracağız” sloganıyla greve çıkan işçileri tehdit edince Gökçek tarafından kutlandı
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu AKP faşizmine karşı greve çıkan işçileri tehdit etti.
“AKP durmazsa biz hayatı durduracağız” sloganıyla DİSK’in aldığı iş bırakma kararına iktidar ağzıyla karşılık veren Kocaoğlu “Halk mağdur oluyor” diyerek sefere çıkmayan şoförlere en ağır disiplin cezasının verileceğini, yanlarına kalmayacağını açıkladı.
DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın aldığı kararla İZELMAN kadrolu belediye otobüs sürücüleri sabahtan öğlen saat 14.00’e kadar iş başı yapmadı. ESHOT ve İZULAŞ kadrosu olan Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası üyesi şoförlerin iş başı yaptığı öğrenildi.
Kocaoğlu konuya dair bir açıklama yaparak ulaşımın grev kapsamı dışında olduğunu belirtti ve disiplin uygulaması başlattıklarını söyledi.” En ağır ceza verilecek. Ancak, grev yetkisi olmamasına karşın ulaşımda 4 milyon İzmirliyi sabah işine, okuluna taşımayan ve bunu örgütleyen sendikayı şiddetle kınıyorum” diyen Kocaoğlu, emekçilerin hayatı durdurma kararına duyduğu öfkeyi dile getirdi.
Kocaoğlu yaptığı açıklamada işçi sınıfının direnişe güç vermesini “rol çalma” olarak değerlendirdi ve işçi sınıfını “halk” olarak görmediğini şu sözlerle gösterdi: “Hiç kimsenin katkısı olmadan halkın başlattığı demokratik protesto eyleminin pazartesi günü akşamı Gündoğdu Meydanı’nda sendikanın önlüklerini giyerek rol kapmaya çalışmaları ve bu ortamda yararlanmak için bugün belediye otobüsleri çalıştırmama tavırları halka yapılmış çok yanlış bir hareket.”
Gökçek’ten tebrik
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de greve katılan tüm emekçileri işten atılacağını bir genelge yayımlayarak duyurdu. Kocaoğlu’nun benzer bir tutum alması üzerine Gökçek Kocaoğlu’nu twitter üzerinden tebrik etti: “İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kanunsuz greve karşı tavrınız dolayısıyla sizi kutluyorum.”