HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

5 yıl 3 aya kadar hapsi istendi

MHP'nin yerel seçimlerdeki aday adaylarını tanıtmak için internet sitesi kurduğu ve bu kişilerden para istediği iddia edilen şüpheli...

MHP'nin yerel seçimlerdeki aday adaylarını tanıtmak için internet sitesi kurduğu ve bu kişilerden para istediği iddia edilen şüphelinin, "nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan 5 yıl 3 aya kadar hapsi istendi.

Cumhuriyet Savcısı İsa Kaya tarafından hazırlanan iddianamede, İlker P'nin, Adana merkezli, "www.mhplibelediyeler.org" isimli internet sitesi kurarak, MHP'den yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyen kişilerden 360 lira reklam parası talep ettiği iddia edildi.

MHP Genel Merkezinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, şüpheli İlker P'ye, aday adayları tarafından bir ödemenin yapılmadığının tespit edildiği ifade edilen iddianamede, İlker P'nin savcılıktaki ifadesine yer verildi.

MHP'li olduğunu ve partisinin yükselmesini istediğini kaydeden İlker P, partisine, maddi ve manevi destek vermek için internet sitesi kurduğunu, uyarılar üzerine de siteyi kapattığını savundu.

Mahkeme "yetkisizlik" kararı verdi

Şüphelinin, aday adayların tanıtımı için partiden izin istemediği, sözleşme yapmadığı ileri sürülen iddianamede, bu kişilerden para alamayan İlker P'nin, "nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan 5 yıl 3 aya kadar hapsi istendi.


İddianameyi kabul eden Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi, "yetkisizlik" kararı vererek, İlker P'nin, ikamet ettiği Adana'daki bir ağır ceza mahkemesinde yargılanması gerektiğine hükmetti.

Business News