HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Okullarda bu kağıt dağıtıldı

Zorunlu din derslerinin varlığı Türkiye'de hala tartışılmaya devam ederken, AKP 4+4+4 sistemiyle yeni din dersleri getirdi. Bununla ...

Zorunlu din derslerinin varlığı Türkiye'de hala tartışılmaya devam ederken, AKP 4+4+4 sistemiyle yeni din dersleri getirdi.
Bununla birlikte Türkiye'de son dönemde İslami kuruluşlar ilginç bir kampanyaya başladı. Camilerde başlatılan bu kampanyaya göre çocuklara yazılı bir namaz çetelesi dağıtılıyor ve bu çeteleye uyarak düzenli namaz kılan çocuklara tablet bilgisayar dağıtılıyor. Bu yolla çocuklar camiye çekiliyor.
Türkiye'nin birçok ilinde başlayan bu kampanyaya İslami kuruluşlar önderlik ederken, aynı kampanya şimdi de okullara sıçradı.
Karabük Kayabaşı Ortaokulu'nda öğrencilere namaz çetelesi dağıtıldı ve buna uyarak namaz kılan çocuklara tablet bilgisayar dağıtılacağı belirtildi.
MÜDÜR YARDIMCISI ODATV'YE KONUŞTU
Konuya ilişkin Odatv'ye konuşan okulun Müdür Yardımcısı Atila Ateşçi, öğrencilere namaz kılmaları için Din Kültürü öğretmeni tarafından namaz çetelesi dağıtıldığını doğruladı. Okuldaki herkesin bilgisi dahilinde yapılan bu uygulamanın okul Müdürü Murat Ciğer tarafından yürütüldüğünü belirtti.
Dağıtılan namaz çeteleleriyle ilgili Milli Eğitim'den kendilerine gelmiş bir belgenin olup olmadığına ilişkin soruları cevaplayan Ateşçi, bunun Milli Eğitim'le ilgili olmadığını, bir kampanya kapsamında yapıldığını söyledi.
Konuya ilişkin Müdür Murat Ciğer'in detaylı bilgiye sahip olduğunu belirten Ateşçi, "kendisi şuan namazda olduğu için sizinle görüşemez" dedi.
Soru şudur:
Bir okul müdürü çocukların namaz kılması için nasıl olur da böyle bir kampanyayı okula taşır? Milli Eğitim'in izni dışında tüm çocuklara namaz çetelesi dağıtılarak nasıl olur da küçük yaştaki çocuklar namaz kılmaya zorlanır? Bu tabletlerin parasını kim vermektedir? Kampanyanın birçok ilde devam ettiği düşünüldüğünde çok ciddi maliyeti olacak bu kampanyanın finansörü kim/kimlerdir?
Görünen o ki; artık devletin imam hatip açma ihtiyacı kalmamış, çünkü tüm okullar imam hatip olma yolunda...
İşte Karabük Kayabaşı Ortaokulu'nda öğrencilere dağıtılan namaz çetelesi:

Odatv.com

Business News