HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

TMMOB’dan Marmaray için çağrı: Yerinde inceleyelim

Marmaray'da ortaya çıkan su sızıntısı görüntüleri üzerine TMMOB, devlet kurumlarından davet beklediklerini ve bilirkişilerce Marmaray...

Marmaray'da ortaya çıkan su sızıntısı görüntüleri üzerine TMMOB, devlet kurumlarından davet beklediklerini ve bilirkişilerce Marmaray'ı incelemek istediklerini ifade etti.
Marmaray’ın 10 ve 13. segmentlerinde ortaya çıkan su sızıntısı görüntüleriyle ilgili konuştuğumuz TMMOB Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi Genel Sekreteri Sami Yılmaztürk , Marmaray ile ilgili hukuki bir girişim olacak mı sorusuna TMMOB’un bu konuda dava açma yetkisinin bulunmadığını belirtti.
Yılmaztürk ayrıca Marmaray’a girerek yerinde inceleme noktasında ise hiçbir izine müsaade edilmediğini söyledi. Yılmaztürk, bu noktada TCDD, DHL Marmaray Bölge Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı’na bir çağrı da bulundu.
Yılmaztürk, TMMOB Mimarlar Odası olarak can güvenliği tehlikesi ve teknik yetersizlikleri bulunduğu için eleştirilen Marmaray’a ilişkin bu devlet kurumlarından davet beklediklerini ve kendileriyle birlikte diğer meslek odaları ve uzmanlardan oluşturulacak bir bilirkişi heyetiyle Marmaray’ı yerinde incelemeye hazır olduklarını ifade etti. Yılmaztürk, “eğer uzmanların bütün uyarılarını dikkatte alıyorlarsa bu çağrımıza cevap vermelerini bekliyoruz” dedi.

Business News