HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Başsavcı vekillerinden sert tepki!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilleri Ercan Şafak ve Fikret Seçen’den, “Derin operasyonun özel teşkilatı” başlıklı habere sert tepki gel...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilleri Ercan Şafak ve Fikret Seçen’den, “Derin operasyonun özel teşkilatı” başlıklı habere sert tepki geldi. Şafak ve Seçen’in haberle ilgili olarak’iftira’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundukları ortaya çıktı.

Söz konusu soruşturmayı yürüten savcı Muammer Akkaş’ın TMK 10. Maddesiyle yetkili olduğunu, başsavcı vekili Oktay Erdoğan’a bağlı çalıştığını belirten başsavcı vekilleri, kendilerinin söz konusu savcı ile hiçbir irtibatının olmadığını belirtti. Bu şekilde iftira içeren iddiaların şahıslarını yıpratmaya ve bir kısım odaklara hedef göstermeye çalışıldığını dikkat çeken başsavcıvekilleri, “Hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığımız soruşturmalarla ilgili bilgileri basına sızdırdığımız ve savcı Muammer Akkaş’ın hazırladığı basın bildirisinin tarafımızca hazırlandığı yönündeki iddia ve isnatlar tamamen uydurma, yalan ve asılsız olup, bu iddiaların asıl amacının şahıslarımızı karalamak ve kamuoyunda küçük düşürmeye yönelik olduğu açıkça görülmektedir. Bu asılsız iddiaları kaleme alan kişilerin kendi hedeflerine ulaşmak ve kamuoyunu bu suretle yönlendirmek için, bundan sonra da her türlü iftira ve yalan haberi yayınlamaktan çekinmeyeceğini ortaya koymaktadır. Cumhuriyet Başsavcı vekili Ercan Şafak’ın fotoğrafı yerine başka bir savcının fotoğrafının yayınlanması dahil haberin alelacele yazıldığını, gerçek bilgiye dayanmadığını ve maksatlı olduğunu açıkça göstermektedir” dedi.

Suç duyurusunda bulundular

Başsavcı vekilleri Ercan Şafak ve Fikret Seçen’in söz konusu haber ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘iftira’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.
Ayrıca maddi- manevi tazminat davası açmaya da hazırlandıkları belirtildi.

Business News