HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Dilipak kanat taktı: 'Komplonun bir ucu Vatikan'a uzanıyor'

AKP yanlısı sivil toplum kuruluşlarının basın toplantısında konuşan Yeni Akit yazarı Dilipak, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun “Bir ucu ...

AKP yanlısı sivil toplum kuruluşlarının basın toplantısında konuşan Yeni Akit yazarı Dilipak, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun “Bir ucu Vatikan'a uzanan uluslararası bir komplo” olduğunu iddia etti.
AKP yanlısı sivil toplum kuruluşlarının Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında konuşan Yeni Akit yazarı ve Rabia Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak 17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun “Bir ucu Vatikan'a uzanan uluslararası bir komplo” olduğu iddiasında bulundu.
AA’nın haberine göre Dilipak, İstanbul merkezli operasyonunun, Türkiye'ye para girişini engellemek ve "ülkeden para çıkışını kışkırtmak" adına büyük etki gösterdiğini öne sürerek, "Ayakkabı kutularında olduğu söylenen rüşvet parası, buna neden oldu" diye konuştu.
“Vakikan, Amerika, İngiltere, İsrail, Fransa ve Almanya işin içinde”
"Paniğe gerek yok" diyen Dilipak şöyle devam etti:
“Bu tür yolsuzluk olayları sadece iktidarın içinde değil muhalefetin içinde de var. Bu eleştiriyi yapan cemaat yapılarının içinde de aynı yanlışlıklar her zaman olmuştur, olacaktır. İşi abartmaya gerek yok. Bu olay sadece cemaat meselesi değil. Çok açık ve net söylüyorum Amerika, İngiltere ve İsrail'in merkezinde yer aldığı, Fransa ve Almanya'nın da işin içinde olduğu, bir ucunun Vatikan'a kadar uzadığı uluslararası bir komployla karşı karşıyayız. Türkiye'yi ılımlı İslam'ın bir sıçrama tahtası olarak görmek istiyorlardı.”

Business News