HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Emekçi çağırdı, Milas özelleştirmeye, yolsuzluğa karşı yürüdü

Muğla Yatağan’da enerji ve maden işçilerinin özelleştirmelere karşı başlattıkları direniş sürüyor. Milas’ta binlerce emekçi, emek ve bağı...

Muğla Yatağan’da enerji ve maden işçilerinin özelleştirmelere karşı başlattıkları direniş sürüyor. Milas’ta binlerce emekçi, emek ve bağımsızlık mitingi için bir araya geldi, neredeyse tüm Milaslılar sokaktaydı.

Türk-İş Tes-İş ve Türk-İş Maden-İş üyesi enerji ve maden işçileri Muğla’nın Milas ilçesinde “Özelleştirmeye Karşı Emek ve Bağımsızlık Mitingi’nde” buluştu. Milas Stadyumu’ndan Atapark’a doğru yürüyüşe geçen halk sık sık “Hükümet istifa”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” ve “Hırsız var” sloganlarını attı.
Mitingde özelleştirmelerin yanı sıra son günlerde meydana gelen yolsuzluklar da protesto edilirken taşeron sistemine de tepki vardı. Yolsuzlukların ve son günlerde ortaya çıkarılan talan ve soygunların hesabının emekçiler tarafından hesabı sorulacağı belirtildi.
Aralık ayında başlattıkları dönüşümlü açlık grevinin bugün sonlandıracaklarını belirten emekçiler 24 Ocak’ta Ankara’ya yürüyeceklerini duyurdu.
Tüm Milas sokaktaydı
Eyleme emek ve demokrasi güçlerinin yanı sıra meslek örgütleri, AKP dışındaki neredeyse tüm siyasi parti temsilcileri ve civar köylerde yaşayanlar da katıldı. 30 bine yakın kişinin katıldığı eylemde Soma, İzmir ve Bodrum’dan da yoğun katılım vardı. Kütahya ve Bursa’dan gelenlerin yanı sıra Zonguldak’tan gelen madenciler de eylemde yerlerini aldı.
Yatağan’daki enerji ve maden işçileri özelleştirmelere karşı direnişe geçtikten sonra AKP il ve ilçe binalarına yürümek istemiş ancak polis saldırılarına maruz kalmıştı. Polis barikatlarını aşan emekçiler aralık ayında dönüşümlü açlık grevine başlamıştı.

Business News