HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Haram yemeyenlerin iftarı, polislerin ayakları altındadır

Ramazan’ın ilk günü Antikapitalist Müslümanlar’ın çağrısıyla kurulan “yeryüzü sofrası” polis “müdahalesi”ne uğradı. Son yıllarda lük...


Ramazan’ın ilk günü Antikapitalist Müslümanlar’ın çağrısıyla kurulan “yeryüzü sofrası” polis “müdahalesi”ne uğradı.


Son yıllarda lüks iftar sofralarına bir tepki olarak “yeryüzü sofraları” kurup iftarını sokakta açan Antikapitalist Müslümanlar, Ramazan’ın ilk günü “yeryüzü sofrası”nı İstiklal Caddesi’nde kurma çağrısı yaptı. Ancak polis “yeryüzü sofrası”nın kurulmasını engellemek istedi.
Polis iftar saati öncesinde Beyoğlu Tünel’de sofra kurmak için toplananları engelleyerek, belediyenin iftar etkinliğine gitmelerini istedi. Ancak “Belediyenin haram lokmasını yemek istemiyoruz. Halkın sofrasında yemek yiyeceğiz. İmanımız gereği her yerde orucu açabiliriz” yanıtını aldı.
Polis bunun üzerine getirilen yiyeceklere el koydu, yere serilen sofraların üzerine bastı, yer yer arbede yaşandı. Ancak her şeye rağmen yaklaşık 200 kişi sofra kurabildi.
Polis katılımı engellemek için bir süre sofranın etrafında çember oluşturdu, daha sonra da çekildi. İftarını “yeryüzü sofrası”nda açan yurttaşlar, sofraları topladıktan sonra “Bu daha başlangıç mücadele devam” sloganları attı. Sloganlarda Gezi’den Lice’ye, Soma’dan Filistin’e direnenlere selem gönderildi.
emniyet-muduru
Kafa kesip kalp yiyen cihatçıları ağırlayan otellerin yer aldığı Beyoğlu’nun Emniyet Müdürü, İstiklal’de sofra kuranlara çıkışırken…
sofrada-ayak
Tayyip’in kahraman polislerinin ayakları sofrada, ekmeğin üzerinde…

yeryuzu-sofrasi
Her şeye rağmen yeryüzü sofrası kurulabildi.

Business News