HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"Milletin .mına koyacağız" diyen Cengiz'in satın aldığı köşk "kül oldu(?)"

Yolsuzluk operasyonunda ifadesi alınan AKP’ye yakın işadamı Mehmet Cengiz’e satılan Fethipaşa Korusu içindeki Hüseyin Avni Paşa Köşkü ...


Yolsuzluk operasyonunda ifadesi alınan AKP’ye yakın işadamı Mehmet Cengiz’e satılan Fethipaşa Korusu içindeki Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında kül oldu
Üsküdar’daki Fethipaşa Korusu içindeki Hüseyin Avni Paşa köşkünde dün (28 Haziran) 16.30 sıralarında çıkan yangında kül oldu.
Tarihi binaların, inşaat projelerinin önündeki yasal korumaları aşmak isteyen sahiplerince yakılması sıkça başvurulan bir yöntem.
Tarihi Hüseyin Avni Paşa Korusu, Mehmet Cengiz’e ait Cengiz İnşaat’a satılmıştı. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında küfürlü diyaloglarda adı geçen Mehmet Cengiz’in YK Başkanı olduğu Cengiz İnşaat korunun tamamının sahibi.
Üsküdar’daki 3 bini aşkın ağaçla dolu tarihi “Hüseyin Avni Paşa Korusu” 81 bin 511 metrekarelik ormanlık arazisi “yüzde 65’ini TMSF’den, yüzde 35’ini ise özelden” olmak üzere Cengiz İnşaat’a satılmıştı. Yolsuzluk operasyonlarında adı geçen ve 3. Havalimanı projesi gibi İstanbul’u yağmalayan, talan eden projelerinin müteahhitlerinden olan Mehmet Cengiz korunun tapusunu aldı. 8 Mart 2013 tarihli tapu kaydında ise satış bedeli kısmında ‘0’ TL yazması ise alım sürecindeki usulsüzlüğün en açık delili.

Business News