HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Hindistan'da tecavüz kurbanı bir kadın daha ağaca asılmış halde bulundu

Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde iki küçük kızın toplu tecavüze uğrayıp öldürülmesinden sadece iki hafta sonra bu...


Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde iki küçük kızın toplu tecavüze uğrayıp öldürülmesinden sadece iki hafta sonra bu kez bir kadın, ağaca asılmış olarak bulundu.

Yetkililer, 44 yaşında olduğu belirlenen kadının ailesinin, kızlarının toplu tecavüze uğradığını ileri sürdüğünü, bu nedenle otopsi yapılacağını açıkladı. Adı açıklanmayan kadının alkollü içecek sattığı için daha önce tehdit edildiğini kaydeden yakınları, polise beş şüphelinin adını verdi.
Uttar Pradeş eyaletinin Badaun bölgesindeki Katra Shahadatganj köyünde yaşayan 14 ve 15 yaşındaki iki kuzenin cesedi, 29 Mayıs'ta köylerinin girişindeki bir ağaçta asılı olarak bulunmuştu. Yapılan otopsi, genç kızların toplu tecavüze uğradığını ve boğularak öldürüldükten sonra ağaca asıldığını ortaya çıkarmıştı. Halk arasında büyük tepkiye yol açan olayın ardından görevlerini ihmal etmekle suçlanan iki polis ile bir şüpheli gözaltına alınmıştı.
"KADINLARI KORUMAK ÖNCELİĞİMİZ OLMALI"
Parlamentoda konuşan Başbakan Narendra Modi, kadınların korunmasının yetkililerin en önemli önceliklerden biri olması gerektiğini vurguladı. Modi, "Tüm bu olaylar, ayrıntılı bir değerlendirme yapmamızı gerektiriyor. Halkımız, bu olayların hiçbirini unutmayacak" dedi.
Kadınlara ve çocuklara karşı cinsel saldırıların yaygın olduğu Hindistan'da her 22 dakikada bir kişi tecavüze uğruyor. 1,2 milyar nüfusa sahip ülkede 2012'de 23 yaşındaki bir kadının toplu tecavüze uğradıktan sonra ölmesi, büyük tepkiye neden olmuştu. Erkek arkadaşıyla bindiği otobüste altı kişinin tecavüzüne uğrayan genç kadının tedavi için götürüldüğü Singapur'da şiddetli iç kanama nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından ülke genelinde gösteriler düzenlenmiş ve tecavüze verilen cezalar artırılmıştı.

Business News