HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Tarsus’ta Lice katliamını protesto eden gencin 5 gün sonra cesedi bulundu

Tarsus’ta 9 Haziran günü Lice katliamını protesto edenlerden Rıza Bayram, polis saldırısından korunmak için kaçtı ve kayboldu. Gencin cese...

Tarsus’ta 9 Haziran günü Lice katliamını protesto edenlerden Rıza Bayram, polis saldırısından korunmak için kaçtı ve kayboldu. Gencin cesedi, 13 Haziran’da Berdan Irmağı’nda bulundu. Polise tepki gösteren mahalleliler, gün boyunca polis saldırısına karşı direndi

Mersin’in Tarsus ilçesi Fahrettin Paşa Mahallesi’nde oturan halk  5 gün önce Lice’de gerçekleşen katliamı protesto etti. Eyleme polis saldırırken, saldırıdan korunmak için kaçan Rıza Bayram adındaki genç, o gün (9 Haziran) kayboldu.
Gencin polislerden kaçarken Berdan Irmağı’na düştüğü iddiası üzerine ırmakta arama çalışmaları başladı. Gencin ölü bedeni 13 Haziran günü ırmakta bulundu.
Rıza Bayram’ın ölü bulunması üzerine ailesi ve mahalleli polise tepki gösterdi. Polis, mahallelilerin tepkisine saldırıyla karşılık verirken cenaze evine de plastik mermi ve biber gazıyla saldırdı. Tarsus’taki bütün Kürt mahalleleri yas ilan etti.
Tarsus halkı gece boyunca eylemdeydi
tarsus-lice-genc-olu3
13 Haziran akşamı D-400 Karayolu’nun Barbaros Mahallesi’ne bakan kısmında, sokaklara barikat kuran Tarsus halkına polis saldırdı.
Polis saldırısına taş ve havai fişeklerle direnen Tarsuslular, Fahrettinpaşa Mahallesi’nde de sokağa çıktı.
Gece boyunca polis saldırısına karşı direnen eylemciler, Rıza Bayram’ın hesabını soracaklarını söyledi.
tarsus-lice-genc-olu1
Sendika.Org

Business News