HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Soma'da polise rağmen "Yaz Okulu!"

Halkevleri Madenci Evi ve Öğrenci Kolektifleri, Soma’daki yaz okuluna başladı. Kınık’ta ise polis baskısı yaşandı. Madenleri denetleme...


Halkevleri Madenci Evi ve Öğrenci Kolektifleri, Soma’daki yaz okuluna başladı. Kınık’ta ise polis baskısı yaşandı. Madenleri denetlemeyip gerici örgütlenme için seferber olan AKP, polislerini yaz okuluna gönderdi
Halkevleri’nin 7 yıldan bu yana ülkenin dört bir yanında binden fazla çocukla, velileriyle ve gönüllü eğitimcilerle birlikte gerçekleştirdiği yaz okulları, maden katliamının yaşandığı Soma’ya da taşındı. Bölgedeki maden işçilerinin örgütlenmeleri, bilinçlenmeleri ve insanca çalışma koşullarının yaratılması amacıyla Soma Madenci Evi’ni kuran Halkevleri, “Okumuş İnsan Halkın Yanındadır” diyerek yoksul mahallelerde yaz okullarına katılan Öğrenci Kolektifleri ile birlikte 21 Ağustos’a kadar sürecek yaz okuluna başladı. Resim, müzik, tiyatro, satranç ve eğlenceli bilim atölyelerinin olacağı yaz okulu, gönüllü eğitmenleriyle birlikte bu cumadan itibaren Elmadere ve Köseler’den başlayarak köyleri de dolaşacak.
Yaz okulunda ilk günBugün (30 Haziran) itibariyle Halkevleri Madenci Evi’nde ve Kınık’ta başlayan yaz okulunda ilk gün çocuklarla çeşitli tanışma etkinlikleri ile resim ve çocuk korosu dersleri de yapıldı. Çocuklarıyla birlikte yaz okuluna gelen velilerle de bir toplantı gerçekleştirildi ve yaklaşık 1,5 ay sürecek faaliyetlere ilişkin ayrıntılı bilgi verildi.
Madenleri denetlemeyenler yaz okulunu denetliyorMaden işçilerinin çocuklarına yönelik yaz okulunun ilk gününde AKP baskısı da eksik olmadı. Kınık2ta yaz okulunun yapıldığı yere saat 16.00 sularında gelen Terörle Mücadele Şubesi’ne bağlı polisler, “Burada örgütlenmenize izin vermeyeceğiz” diyerek Halkevi üyelerini ve gönüllü öğretmenleri tehdit etti.
Yapılan eğitsel çalışmaların yasal olmadığını iddia eden polisler, müzik atölyesinde çocuklara öğretilen “Bomba yapan bay bilgin, hiç oyuncak yaptın mı” şarkısını örnek göstererek gönüllü öğretmenlerin çocuklara bomba yapmayı öğrettiğini söyledi.
Halkevi üyeleri ve gönüllü öğretmenler yarın tekrar geleceklerini söyleyen polisleri “Müzik dersine de bekleriz” diyerek uğurladı.
Ensar Vakfı: AKP ile kol kolaAKP, polisler aracılığıyla Halkevleri Madenci Evi’nin yaz okulu çalışmasını baskılamaya çalışırken, katliamın ilk gününden itibaren gerici cemaat, tarikat ve sivil toplum örgütleri ile kol kola faaliyetlerine ise devam ediyor.
Soma’da AKP’nin son dönemde devletin olanaklarını da sonuna kadar kullandırarak palazlandırdığı Ensar Vakfı’nın yaz okulu çalışması geçen hafta başlamıştı. Bakanlıkların desteğiyle yapılan “Değerler Eğitimi” adlı çalışmanın dersleri arasında “Kuran-ı Kerim”, “Hz. Muhammed’in Hayatı” ve “Temel Dini Bilgiler”; afişinde ise zikir çeken öğrenciler ve dua eden eller yer almıştı.SENDİKA.ORG

Business News